Jahta uus omanik pakub Vahemere kööki

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Septembri algusest peab Veskiviigi sadamas restorani Pädaste mõisa endine peakokk Henri Kuusk, kes tahab seal hakata pakkuma Vahemere-hõngulisi roogi.

Kahe aasta eest Veskiviigi trahteri rendile võtnud Liina Meerits ja Reena Raudne otsustasid firma maha müüa. „Arvan, et kolmandat aastat poleks me jaksanud seal enam restorani pidada. Me pole suve jooksul sealt kuhugi pääsenud,” põhjendas Liina Meerits müügiotsust.

Uus omanik Henri Kuusk jätkab Veskiviigi sadamas restorani pidamist Jahta kaubamärgi all ja lubas säilitada ka söögikoha senise taseme. „Reena ja Liina on suutnud sellele kohale hea maine luua, näiteks purjetajate seas,” teadis Kuusk.

Uuele omanikule meeldib Jahta asukoht, mis tema sõnul meenutab restorani Hispaanias, kus ta kümmenkond aastat tagasi töötas. Sealt on pärit ka sümpaatia Vahemere köögi vastu – just seda tahab Kuusk hakata Jahtas pakkuma. „Menüüd väga pikaks ei aja ja ainult kalatoite ka ei paku, nii et igaüks peaks sealt midagi leidma,” selgitas Kuusk. Ta lisas, et sügistalvisel hooajal piirdutakse siiski lihtsama menüüga.

Kuusk plaanib söögikoha käigus hoida aasta ringi – sügistalvel mitte küll iga päev, aga nädalavahetustel ja ürituste korraldamiseks. Et tema kaks äripartnerit on Haapsalust, pole talvel vaja tööjõudu mujalt sisse tuua.

Restorani kõrval tahavad uued omanikud järgmiseks suveks atraktiivsemaks muuta välibaari ja hakata aasta ringi ka majutust pakkuma, sest majutuskohad 18 inimesele on hoone teisel korrusel valmis ehitatud.

Jahta kaht tegevusaastat hindas Liina Meerits edukaks. Kuigi tänavune jahedavõitu juuni jäi mullusele alla, oli juuli Muhu väina regati eemalejäämisele vaatamata väga hea müügiga, samuti oli rahvarohke augusti esimene pool. „Pigem polnud köögipoolel alati sellist jõudlust, kui vaja oleks olnud,” lisas Meerits.
Kui Meerits ja Raudne firma müüki panid, oli soovijaid palju. Henri Kuusk teadis, et huviliste hulgas oli ka paar Eestis väga tuntud restoranipidajat. „Sellepärast oli suur ja positiivne üllatus, et just meid välja valiti,” ütles Kuusk.

Henri Kuusk õppis kokaks Kuressaare ametikoolis ja on peale Pädaste töötanud mitmes Tallinna viietärnihotelli restoranis. Koos sõbra ja koolikaaslase Risto Laanetiga koostasid nad mõne aasta eest õllesuupistete raamatu. Tal on Soomes restoranide ja baaride varustamisega tegelev firma. „Aga see on töö, mida saab teha ükskõik kus arvuti taga olles,” selgitas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kits kärneriks
9 aastat tagasi

Esiteks , mitte Pädaste peakokk, vaid üks abikokkadest kelle Siigur välja õpetas. Ja lahedad äripartnerid tal seal… tõeline huumor.

to mm
9 aastat tagasi

anna siis mulle kah lonksu, kui keegi kihlveost kinni võtab. on sama arvamus.

mm
9 aastat tagasi

Vean pudeli Martelli peale kihla,et hiljemalt peale aastavahetust on see koht kinni,vähemalt kevadeni.

potsepp
9 aastat tagasi
Reply to  mm

Henri Kuusk ja kokk ))))) kus see nali tuli , vaadake krediidi ajalugu Prantsuse Pagar jne …