Päevaleht: andmekeskus on Haapsalu uus võimalus

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti Päevaleht kirjutab juhtkirjas, et haapsallased teevad targasti, kui näevad hispaanlaste andmelao projektis võimalust, mitte ohtu. Võib-olla vallandab see arengud, mis annavad rohkem põhjust Haapsallu sõita, mitte peamiselt ära sõita, märgib ajalehe juhtkiri.

Päevaleht kirjutab, et andmelao projekti piduriks võivad kujuneda kohalikud elanikud. Ajaleht kirjutab, et vaiksed varemed on hea naaber, aga andmeladu toob linnale palju rohkem kasu. Andmelaole varemeid eelistada, oleks absurdne valik, märgib ajaleht.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
32 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ode
9 aastat tagasi

udutajaid on olnud piisavalt kuid ega keegi detailplaneeringut ilma rahata ei tee ja ka see ei ole väike raha. kui asi saam tõeks, siis Haapsalu saab sellest hoonest ka enamuse kaugküttest ja selle hind tuleb madal nagu Narvas,suvel peak saama sooja vee puht muidu. Praegusele katlamaja pidajale iga tahe see hea uudis ei ole ,küll aga kortermajade elanikele.

Egonile
9 aastat tagasi

Kas tahad vastalisi juurde teha? Sul ju kohe kolmikud – nelikud taga! Ilmselge raadioaktiivse Megawattpäeva allikas!

Egon
9 aastat tagasi

Täna kavatsen seda kaunitari panna kes neli last sünnitanud.

sorts
9 aastat tagasi

hispaania ” investorid” on lubanud rajada lisaks juba eelmainitud Risti golfikeskusele ka Vidruka golfikeskuse( Palivere ligidal).
Viimase “keskuse ” ainsateks investeeringuteks oli ca 130 ha maa kokkuostmine ja mingi umbluu detailplaneeringu koostamine ning selle tollases Taebla vallas kinnitamine.

parafraseerides tuntud ütlust–kuuldes Hispaania investoritest,kipub käsi kabuuri külge…

Sortsile
9 aastat tagasi
Reply to  sorts

Sulle on paljud asjad tundmatud, kuna ilmselt vähe oled selles maailmas veel elanud. Mina, olles veidi suguluse kaudu nendega tuttav, oskan öelda – nad ongi pika vinnaga. Vaata seda Barcelona kirikut, mis nagu Tallinna linn, vist kunagi valmis ei saa. Riik ise on aga selline, kus võiks nagu elada? Muidugi katalaanid on meie iseseisvusest vapustatud ja korraldavad meilt õppides samasuguseid aktsioone. Ära karda, nad valmistavad pikalt pinnast ette, jälgivad meelsust ja siis teevad vast ka ära. Kui võrdleme ohtusi tervisele, siis peaksime kohe kiiremas korras oma moblad minema viskama, aga ikkagi on seesugune riistapuu kujunenud meie paremaks abimeheks. Ei ole… Loe rohkem »

Sortsile
9 aastat tagasi
Reply to  Sortsile

Vabandust, tuttav ei ole ma investoritega, aga katalaanidega.

Vidruka
9 aastat tagasi
Reply to  sorts

gofikeskuse maid “laibastavad”(metsaäri termin)juba kodumaa metsaärimehed.

küülik
9 aastat tagasi

Arutasime kuttidega ka surnuaia müüri ääres seda asja ja tulime järelduele:ei mingit ladu,suuemaid toetusi ja odavamat viina,vat seda on vaja.

Neeme S.
9 aastat tagasi

Usun, et sellise ja mitme teise ettevõtmise abil võib Haapsalu tulevikku rõõmsamalt vaadata. Kuid samuti kripeldab minuski küsimus, miks mitte tööstusküla? Tööstusküla vajab ju samuti suuremat voolu ja uusi ehitisi-seadmeid, kas poleks mõttekas neid rajada ühes kohas?
Ja sellele tahaks ikka väga konkreetset ja asjatundlikku selgitust, elekter, raadiomagnetväljad jm ei ole naljaasi!

Hakkab pihta
9 aastat tagasi
Reply to  Neeme S.

Jälle sa hakkad pihta oma idiootsete küsimustega.

meil
9 aastat tagasi

on siin omal hulk pappe/i, kes meile pidevalt taevast ja maapealset paradiisi lubavad + veel ansap bruxelis

Andres
9 aastat tagasi

Kas investeerijatel on ka eelmisi reaalseid projekte ette näidata?-mitte ainult paberil…?

Andres
9 aastat tagasi

Ja kusjuures seesama nn.andmeserveri rajaja pidi krooni ajal veel Ristile 100 millise golfikeskuse rajama…Lähme täna sinna?ilus reede õhta,teen Golfikeskuse kõrtsus kõvasti õlut ka välja…

äkki
9 aastat tagasi
Reply to  Andres

Ma olen ennast juba ära lubanud- lähen Egoniga kaptebi kõrtsi ning edasi nostalgia päevadele. Teine kord.

Andres
9 aastat tagasi

to äkki-kes Sind hammustas?
Parem rääkida kohe ja otsekoheste sõnadega kui telepurgis mingit huinjaad puhuda…