Lastearst Alge Vare asub tööle Tallinnas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

Arstidel on käed-jalad tööd täis, sest tänavune viiruste kõrghooaeg on alanud. Foto Arvo TarmulaAlge Vare. Foto Arvo Tarmula

Mullu aasta arstiks nimetatud Alge Vare ei tööta enam Läänemaa haiglas ega Haapsalu perearstifirmas Peretohter.

Vare on kõrgelt hinnatud lastearst, kes sai kevadel Haapsalu vapimärgi tänulike lapsevanemate algatusel. Vare lahkus töölt juba augustis.

Vare ütles, et abikaasa töötab Tallinnas ja laps läks samuti pealinnas kooli. Lastearsti sõnul oli üheks lahkumise põhjuseks ka liiga suur töökoormus. „Ei jaksanud enam,” ütles Vare.

„Praegu võtsin aja maha,” lausus Vare. Uues kohas loodab Vare tööle asuda 1. oktoobrist, kuid praegu ta seda haiglat, kus ta lastearstina tööle asub, ei nimetanud. „Ma veel päris täpselt ei teagi, aga loodan lastearstina jätkata,” lisas ta.

Jaanuaris kuulutati Alge Vare aasta arstiks 2013. Ta on esimene maakonnahaigla arst, kes aasta arsti tiitli on saanud. Vare valiti välja enam kui 250 kandidaadi hulgast.

Läänemaa haigla ravijuhi Kai Tennisberg iseloomustas Alge Varet kui äärmiselt kohusetruud arsti, kes ei jäta midagi kahe silma vahele. „Ta pabistab pigem üle, aga patsiendi seisukohalt ei eksi ta iialgi,” ütles haigla ravijuht toona.

Veebruaris omistati Alge Varele Haapsalu linna vapimärk.

Doktor Alge Vare lõpetas Tartu Ülikooli 1991. aastal lastearstina, pärast mida asus tööle Läänemaa Haigla laste-ja sünnitusosakonda. Peale sünnitusosakonna sulgemist töötas dr Vare siiani Läänemaa Haiglas laste-ja EMO arstina. Alates 2010. aastast konsulteeris ta lastearstina OÜ-s Peretohter.

Vt ka Lääne Elu portreelugu Alge Varest "Inimene: Alge Vare armastab lapsi ja sinepiplaastrit".

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
TAADU
9 aastat tagasi

Aitäh, dr. Vare! Soovin Sulle edaspidiseks kõike kaunist! Loodan, et tuled varsti tagasi, sest Sind on meile vaja!

Kahju
9 aastat tagasi

Et inimene, keda hinnati ja lapsevanemate poolt ka suruti linna aukodanikuks nüüd sellele selja keerab ja kaabut kergitab.

Teadja
9 aastat tagasi
Reply to  Kahju

Kahju tõesti, ainult et see nn.selja keeramine oli ka ainuke lahendus, enne kui inimene ennast surnuks töötab. Sest vaatamata kõikidele palvetele, vähendada koormust, jäid nii ravijuhi kui peaarsti kõrvad kurdiks. Nii et oma kahju võib esitada Läänemaa Haigla juhtkonnale.

J.K.
9 aastat tagasi

lp. kodanik
Mis see pensionär sulle ette jäi?

veel...
9 aastat tagasi
Reply to  J.K.

Egas vist jäänudki, aga penskar annab kõik sukasäärest ära, lapsel peale kaka pole midagist anda.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  J.K.

Ei olegi ette jäänud ,rääkisin vaid sellest,miks lapsi läänemaa haiglasse ei taheta ,see ongi just see põhjus,et pensionär toovat rohkem sisse,on kasulikum. Otseselt ei ole küll öelnud,et pensionäride vastu midagi oleks, on neid endagi suguvõsas ja olen seda ehk isegi kunagi. Aga hoolimata sellest oleks tore,kui ka laste jaoks ruumi jääb.

Lydia
9 aastat tagasi

Suur tänu, dr Vare suurepärase töö eest ja kõike head edaspidiseks! On ju ikka õrn lootus, et armas väike Haapsalu linn varsti teie pere oma erilise väikelinnaauraga tagasi kutsub.
Nördinud emadele tahakisn ütelda, et ega te ei saa hakata lastearsti enda omaks pidama. Arstil on ka oma elu ja oma valikud. Võite olla tänulikud selle eest, et ta meie laste jaoks olemas oli.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  Lydia

Muidugi on arstil omad valikud ja keegi talle neid ette heitnud ei olegi, pigem on see lihtsalt kurbustunne,et läänemaa lastele nii oluline inimene ära otsustas minna. Head soovivad dr. Varele ikka kõik tema väikesed ja suured austajad.

kodanik
9 aastat tagasi

On ju ka teema olnud selles,et Vare oli liiga hea, st haigla jaoks liiga kulukas, ravis liialt palju lapsi,aga meil on haigla jaoks kasulikum pensionäride ravimine. Nii et see, mis lastele hea ei ole meie lastesõbralikus linnas sugugi nii kasulik….nii et õiged telgitagused on teadmata. Kaua sa ikka suudad sõdida, laste jaoks osakondagi ei olnud,paar voodit vist ainult jäänud.

Oi kodanik, oi kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Pipart sulle keele peale.

to 23.55
9 aastat tagasi

Huvitav,mis sulle minu keele pealt tulnud sõnadest vastukarva on? Kas ebaõiglane näib pensionäride/laste kohta käiv haigla selgitus? Vot just selline oli selgitus,mis haigla personalilt mina kuulnud olen, ei ole seda ise keelepeksuks välja mõelnud. Seega kui minu jutt tundub ebaõiglane pensionärile,siis kujuta ette kui ebaõiglane see lapsevanemale veel kuulda on. Ja kui arvestada seda, et lastekohti haiglas peaaegu ei olevatki,siis räägib kõik see juba ise enda eest.

Egon
9 aastat tagasi

Kes nüüd minu lastekarja ravib? Aitab! Mina hakkan kummi kasutama.

väga kahju
9 aastat tagasi

parimad lähevad,tennisbergid jäävad

veel...
9 aastat tagasi
Reply to  väga kahju

ka saarsoolased jäävad (poliitikutena)

PP
9 aastat tagasi

Kui enamus Läänemaa Haigla arste elab Tallinnas ja käib siin teatud arv päevi tööl, siis kas tõesti ei olnud võimalik Alge Varega kompromissi leida, et ta päriselt ära ei läheks? Millegipärast on tunne, et on nagu enamasti: esimesed heidetakse, tagumised tapetakse, keskmised koju tulevad.

ma
9 aastat tagasi

Sujuv jätk artiklile: “Haapsalu on mahajäetud linn!” Ja nüüd ootan “reibaste kretiinide” kommentaare a la “Haapsalus on hea elada” ja “mis te vingute, tehke ise midagi”. Alge Varele soovin aga südamest jõudu ja jaksu!

l.r
9 aastat tagasi

Miks teda üldse vaja,inimestel pole mõtet Haapsalus elada ega sünnitada-milleks meile üldse lastearst vaja!!??