Delfi: Uut moodi moodulmaja aasta läbi elamiseks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 14

Maja, mille loomiseks peast paberile ja sealt elusuurusesse kulus pool aastat, kirjutatakse Delfis Kõmsil ehitatavatest majadest.

Henri Bekmann, ametilt meisterkokk, tahtis maale sauna ehitada, aga see osutus maapiirkonnas sedavõrd keerukaks, et haaras hoopis pliiatsi järele ja visandas idee. Kohalikud meistrid aitasid tehnilise poolega ja nii sündiski pisike moodulmaja, mis sobib elamiseks ka külmal ajal.

20 ruutmeetrine hoone sobib nii päriskoduks, suvekoduks, saunaks kui ka külalistemajaks. Greencube OÜ projektile andis heakskiidu EAS, kes Henri mõttes iva nägid.

Praeguseks on majamudeleid ligi 50. Maja on transporditav ja selle paigaldamiseks ei ole vaja ehitusluba, sest hoone ruutmeetrid seda võimaldavad. Muidugi peab olema krundil kanalisatsioon ega saa ka ilma ette valmistamata aluspinnata, näiteks killustikupadi, postvundament või mõni teine vundamendivorm.

Projekti koostas ArtEst Project OÜ, et hoone vastaks kõigile EL kehtestatud ehitusnormidele ja peaks vastu ohutu transpordi.

Valmis maja ruutmeeter algab 800 eurost, lõpphind oleneb sisustusest. Greencube sai EASilt 5000 eurot stardikapitali töövahendite ostuks. Ettevõttes töötab ekspordi müügijuhina Haapsalu endine aselinnapea Andreas Rahuvarm, kirjutas Lääne Elu 13. augustil.

Fotod: Greencube

Greencube (1) Greencube (2) Greencube (3) Greencube (4) Greencube (5) Greencube (6) Greencube (7) Greencube (8) Greencube (9) Greencube (10) Greencube (11) Greencube (12) Greencube (13) Greencube (14)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
elik
9 aastat tagasi

soojak millel 1(yks )Ruutmeeter maksab a800 eurot–korterid Haapsalus aga ca507 on ikka imelik maa see estonia–mnjah.

mõh?
9 aastat tagasi

Kõik põhjamaad on selliseid soojakuid täis ja võimalusega neist suur maja teha!? Hetkel midagi uut ei näe kui siis talle nahk põrandal 🙂

Egon
9 aastat tagasi

Naine ma võin sulle lapse kinkida. Iive vajab tõstmist. Kui tahad võime selle Kek-i vanad soojakus valmis vorpida.

.
9 aastat tagasi
Reply to  Egon

Haapsalusse ei ole vaja lapsi sünnitada, siin on niigi lasteaias rühmad ülerahvastatud, kui lapsi tegema hakkate,siis sinna linna,kus nendele lastele on ka parimad tingimused kovi poolt võimaldatud.

naine
9 aastat tagasi

Mulle küll meeldiks, kui keegi kingiks 🙂

tk
9 aastat tagasi

Mingi kandiline putka

tänapäevane
9 aastat tagasi

soojak

ohjah
9 aastat tagasi

Vasalemma moodulmajade firmal pole Rahuvarm müügikunn ilmselt … see vist ongi ainuke eristav asi antud majakeste puhul 🙂

Egon
9 aastat tagasi

Vasalemma kandis on ka teeäares analoogne onn. Mis siin uut?

ohjah
9 aastat tagasi

Ja milles siis selle erilisus väljendub?