Progetiiger ootab Läänemaa noori

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Innovatsioonikeskuse avamine

Innovatsioonikeskus Innokas. Foto: Arvo Tarmula.

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus viib sellel sügisel ProgeTiiger programmi raames esmakordselt läbi konkursi, mille eesmärk on toetada ja arendada õppijate tehnoloogilisi võimeid ning pakkuda võimalust ennast tehnoloogia vallas proovile panna.

Konkursi teemaks on "Tuleviku õpperuum 2050" ning võisteldakse viies kategoorias: arvutianimatsioon või -mäng, robotid ja tuleviku õpperuum, muusikapala "Koolikell" (2050. aastal), 3D graafika ja mobiilne äpp. 

Noored peavad kujutama oma töödes seda, kuidas võiks välja näha õppetöö aastal 2050.

Osalema on oodatud alg-, üld- ja kutseharidusasutuste õppurid vanuses 5-19 eluaastat. Meeskondade suuruseks on 2-5 inimest ning võisteldakse kolmes vanuserühmas: algharidus ja I kooliaste (5-9aastased), II-III kooliaste (10-16aastased) ja gümnaasium ja kutseharidus (17-19aastased).

Konkursil osaledes tuleb lisaks valmivale projektile jäädvustada digitaalselt (koduleheküljel, ajaveebis vms) ka kogu tegemisprotsess.

Konkursi Läänemaa koordinaatori Angela Leppiku sõnul on tegemist väga põneva ettevõtmisega. "Meil on noori, kes tegelevad kodus programmeerimise või muu taolisega. Tahaks, et nad tuleks välja," ütles Leppik.

Lisaks lootis Leppik, et seni Läänemaal peaaegu olematu robootika valdkond saab senisest suuremat tähelepanu. Läänemaa voorus on oodatud osalema ka kõik Hiiumaa noored, sest kahjuks ei leitud konkursi jaoks Hiiumaal koordinaatorit, kes oleks seal korraldamise enda peale võtnud.

Igal meeskonnal peab olema mentor, kes neid juhendab. "Juhendaja ei pea olema õpetaja. See võib olla ka lapsevanem või tuttav," ütles Leppik. "Kui on konkursist huvitatuid, kes ei leia juhendajat, siis võiksid nad tulla innovatsioonikeskusesse. Me aitame leida juhendajaid," lausus Leppik, kes kuulub Haapsalu innovatsioonikeskuse Innokas juhatusse.

Läänemaa vooru žüriisse kuuluvad Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži tarkvaratehnika lektor Jaagup Kippar, tarkvaraarhitekt Priidu Paomets ja ettevõtja ning innovatsioonikeskuse Innokas nõukogu esimees Saima Mänd. "Saima hindab projekte tavakasutaja pilguga," ütles Leppik.

Leppiku sõnul pääsevad kõik kohalikust voorust edasi, sest siin antakse neile žürii poolt üksnes tagasisidet, mida võiks paremini teha.

Konkurss kestab 15. septembrist 2014 kuni 24. jaanuarini 2015. 15.-19. septembrini tuleb end registreerida maakondlikesse voorudesse. Läänemaa vooru tööd lähevad žürii ette 16. oktoobril kell 14 Haapsalu kolledžis.

15. detsembriks selguvad üleriigiliselt iga kategooria kolmest vanuserühmast 10 tööd, mis osalevad 24. jaanuaril 2015 toimuvas lõppvoorus Tallinna lauluväljakul.

Täiendavat infot konkursi kohta saab Progetiigri kodulehelt ja innovatsioonikeskuse kodulehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments