Haapsalus korraldatakse kümnendat korda nostalgiapäevi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Nostalgiapäevad toimuvad Haapsalus 12.-14. septembril 2014 ehk kahe viisaastaku plaan saab täidetud. Üritusi jagub üle terve linna varajaste hommikutundideni, teatasid nostalgiapäevade korraldajad oma pressiteates.

Nostalgiapäevade põhipäevaks on läbi aastate kujunenud laupäevane päev, sel aastal siis 13. september.

Hommik algab kell 11 kultuurikeskuse ees (vihma korral sees) tasuta raamatute laadaga „Tasuta nostalgia raamatute vahel“, kus kindlasti leiab põnevat lugemist või meenutusi.

Endisaegsed sõidukid kogunevad kell 12 Mulla tänavale, et suunduda uhke paraadiga piiskopilinnusesse. Sel aastal tulevad mürinal ka endisaegsed tuntud motosportlased, kes Eestile kuulsust tõid – Andres Krestinov, Juhan Tammik, Aadu Sikk, Mart Lajal, Juhan Laansoo, Paul Kukk jpt.

Piiskopilinnuses rivistuvad sõidukid suureks väljanäituseks, kuhu rajatav Eesti Mootorispordi Muuseum toob vaatamiseks osa oma eksponaatidest.

Publiku meelelahutuseks esinevad mitmed taidlejad nii meilt kui mujalt, mitmedki neist on osalenud kõikidel aastatel. Kontsertprogrammis esineb ka VIA „Kuuskümmend üheksa“, kus koosseisus motosportlane Juhan Tammik, Madis Kari ja Sergei Tartlan.

Toimub suur moedemonstratsioon, kus mannekeenideks osalejad üle vabariigi.

Laadalised müüvad vanavarast aiasaadusteni välja ka igasugust muud kraami. Kohal taas suur KALJA tünn!
Väikeses linnuses on lasteala, kus lastele erinevad atraktsioonid ja tegelused.

Erisündmuseks kujuneb spetsiaalselt Nostalgiapäevade juubeli tähistamiseks kogupere etendus „TIPP ja TÄPP“, milles ei puuduga ka ajalooline käsitlus. Käsikiri ja lavastus Piret Viisimaa, mängivad TEOTEATER näitlejad.

Samal päeval toimub Lossiplatsi parklas autode vigursõit.

Kõik üritused sh piiskopilinnuse muuseum on tasuta.

Lisaks eelnevale jagub kõigil kolmel päeval üritusi igale maitsele- kohtumisõhtu „Täna õhtul Katrin Karisma ja Tõnu Kilgas“ kuursaalis, temaatilised puhkeõhtud programmiga SEE Teatris, öised diskod, näitused jpm.

Uueks üritusepaigaks on Vana Kino (endise nimetusega kino „Kungla“), kus toimuvad reedel ja laupäeval kell 18-22 tasuta filmiprogrammid. Näitamisele tulevad mitmed Haapsaluga ja Läänemaaga seotud dokumentaalfilmid, endisaegsed multikad, muusikavideod jpm.

Muidugi on kava veel täiendamisel ning võivad tulla veel mitmedki üllatuskülalised. Vaadake See Teatri veebilehelt ja Facebookist.

Nostalgiapäevi korraldab SEE Teater MTÜ koostöös Haapsalu linnavalitsusega, projektijuht on Marina Sillaste.

limonaadiNostalgiapäevade raames saab viimast koprda Eestis näha etendust "Limonaadi Ets. Foto: See Teater

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Egon
9 aastat tagasi

Mina olen täna ka täis. Sain haltuura valmis. Klient maksis sulas.

Lolita
9 aastat tagasi
Reply to  Egon

Durat ma tean, aga misasi see haltuura on?

Eks
9 aastat tagasi

jotad vajavad ka toetust.

Kallis Hmm
9 aastat tagasi

Iga päev on sul võimalus millegi uuega välja tulla.

Hmm
9 aastat tagasi

Kaua võib? Aeg oleks edasi liikuda ja millegi uuega välja tulla! Ikka sama autode paraad, kolhoosi puhvet, nõukadisko ja alkoholis aastatega lahustunud taidluskunstnikud omas mahlas.

Priit
9 aastat tagasi
Reply to  Hmm

Keegi ei sunni sind tulema, kui ei meeldi.