Detailplaneeringu algatamine ja eskiislahenduse avalik arutelu

Merilin

merilin.sellik@le.ee

Haapsalu Linnavalitsuse 18.8.2014 istungi korraldusega nr 550 algatati Haapsalus Haava tn 2 ja 2a kruntide detailplaneeringu koostamine eesmärgiga kaaluda kruntidele serverikeskuse rajamise võimalusi ja tingimusi.
Planeeritav ala, pindalaga  6219 m2, asub Haapsalus, piirneb Haava ja Jalaka tänavate ning äri-, tootmismaa ja elamukruntidega.
   Planeeritakse Haava tn 2 ja 2a kruntide liitmist ja planeeritavale krundile maakasutuse sihtostarvet ärimaa. Planeeringuga määratakse krundi ehitusõigus, arhitektuursed hoonestustingimused, nõutavad keskkonna tingimused, kommunikatsioonide asukohad, parkimiskorraldus, juurdepääsuteede asukohad, haljastuse põhimõtted. Detailplaneeringu koostamise käigus viiakse täiendavate andmete saamiseks läbi vajalikud uuringud (nt müra uuring), mille tingimustega tuleb detailplaneeringus arvestada.
   Planeeringuga ei suurendata Haapsalu Linnavalitsuse 21.7.2010 korraldusega nr 423 kehtestatud Haava 2, 2a detailplaneeringuga määratud hoonestuse kõrgusi ega hoonestusala välist kontuuri.
Üldplaneeringu kohaselt on kruntidele lubatud ehitada kuni neljakorruselised ärihooned või elamud.
   Algatatav planeering vastab linna üldplaneeringule.
   Haapsalu Linnavalitsus on koostanud keskkonnamõju eelhindamise ja sellest lähtuvalt otsustanud mitte algatada strateegilist keskkonnamõju hindamist Haava tn 2, 2a detailplaneeringule.
Planeeringu algatamise ettepaneku tegi linnale FTr Consultants OÜ.
   Kolmapäeval, 10.9.2014, kl 16 toimub Haapsalu linnavalitsuse saalis Haava tn 2, 2a detailplaneeringu eskiislahenduse avalik arutelu. Planeeringu eskiislahendusega saab tutvuda  2.9.–11.9.2014 linna koduleheküljel www.haapsalu.ee või linnavalitsuse fuajees.

Haapsalu Linnavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments