Risti-Jaakna teelõik saab freesipuruga kaetud

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Eelmisel nädalal väga halvas seisus olnud Ääsmäe–Haapsalu–Rohuküla maantee Risti–Jaakna lõigul on olukord tänaseks paranenud.

Maanteeameti Lääne regiooni peaspetsialisti Urmas Robami sõnul ootas esmaspäevase seisuga antud lõigul killustiku ja freesipuruga katmist veel umbes 500m. „Siis ei ole enam seda raskelt sõidetavat kruusaalust,“ ütles Robam.

Robam ütles, et esialgu oli plaanis tööga ühele poole saada teisipäeva õhtuks, kuid töö on läinud isegi veidi kiiremini kui oodatud. „Ilm ei ole enam nii palju seganud,“ lausus ta.

Järgmiseks etapiks on tee kompleksstabiliseerimine. Killustikust ja vanast asfaldist saadud freesipuru segatakse läbi bituumeni ja tsemendiga. Peale seda on töödes nädalane paus, sest sideaineks olev tsement peab kivistuma. „Siis saab hakata asfalti peale panema,“ ütles Robam.

Teel olev kiirusepiirang oleneb Robami sõnul sellest, mis antud lõigul hetkel toimub. „Kui seal tehakse teel tööd, siis on see loomulikult 30. Kui seal tööd ei tehta siis on eeldatavalt 50 ja kui saame sinna juba mingid asfaldikihid maha, siis 70,“ lausus Robam.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments