Haapsalu tutvustab arengukava tööversiooni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

haapsalu arengukava 2014-09-01 15.32.18Haapsalu linna kodulehel on alates eelmisest reedest tutvumiseks Haapsalu linna arengukava 2015-2024 tööversioon, teatas Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

Haapsalu linna arengukava on dokument, mis sisaldab omavalitsusüksuse Haapsalu linn tegevusvaldkondade ülevaateid, pikemaajalise tegevuse kavandamise ning edasise arengu suundi ja eelistusi.

Linna kodulehel üleval olev arengukava sisaldab järgmisi põhielemente:

  • Strateegilised eesmärgid sõnastavad omavalitsuse pikaajalised arenguprioriteedid ja –eesmärgid;
  • Olukorra kirjeldused kaardistavad ja kirjeldavad valdkondade seisukorda, tegevusi ja vajadusi.
  • Tegevused baseeruvad olukorra kirjeldustel ja kajastavad strateegiliste eesmärkide saavutamiseks kavandatud tegevusi.
  • Tegevuskava kajastab omavalitsuse strateegiliste eesmärkide saavutamiseks kavandatud tegevusi ja tegevuste elluviimiseks vajalikke ressursse.

Arengukava on aluseks linna eelarvestrateegia ja eelarve koostamisele, samuti investeeringute kavandamisele ja nende jaoks rahaliste ja muude vahendite taotlemisele, samuti laenude võtmisele. Haapsalu linna arengukava käsitleb ajaperioodi 2015-2024, kuna Haapsalu linnal on planeeritud varalised kohustused kuni 2024. aastani.

Haapsalu linna arengukava on vastavuses Haapsalu linna üldplaneeringuga.

12. septembril on arengukava Haapsalu linnavalitsuse istungi päevakorras ning 26. septembril toimub arengukava tutvustamine Haapsalu linnavolikogu istungil.

Haapsalu linna arengukava arutatakse enne valitsuse istungile saatmist toimuvatel arutelukoosolekutel nii volikogu komisjonides kui laiemalt. Koosolekutele on kutsutud nii volikogus kui laiemas ringis vastava teema spetsialistid. 8. septembril toimub kultuurivaldkonna peatüki arutelukoosolek, kuhu on kaasatud ka kultuuriinimesed.
Ettepanekuid arengukava osas on võimalik teha e-maili aadressil ulla.paras@haapsalulv.ee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments