Jaanus Karilaid: Valitsus peab algatama töökohtade loomise kava

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Jaanus Karilaid Foto: Arvo Tarmula / arhiiv

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid leiab, et valitsus peab algatama seoses PKC tehase hoiatava näitega töökohtade loomise kava.

"Miks valitsuserakondade liikmed pole täitnud lubadust ja pole ikka veel algatanud seoses PKC tehase sulgemisega töökohtade loomise teemalist debatti riigikogus?" arutles Karilaid. "Kui valitsuse liikemete tasandil lähiajal vastavat kohtumist ei tule, oli see lubadus vaid ilus PR vale rahva rahustamiseks. Läänemaalt valitud valitsuserakondadest pärit riigikoguliikmed lubasid pärast PKC tehase sulgemisteadet ülikiiresti kohtuda parlamendi tasemel ja kutsuda kohtumisele ka valitsuse liikmeid. Seni pole aga mitte midagi tehtud. Lubadused on jäänud tühjadeks lubadusteks ja konkreetseid lahenduskäike pole ikka veel pakutud."

Karilaidi sõnul tuleb valitsusel olla aktiivne, mitte torpedeerida töö tegemist.

„Valitsuse passiivne hoiak töökohtade loomisel ja külmutatud maksupoliitika viib Eesti ennaktempos ääremaastulisele. Väga lähedal on hetk, kus kohalikel omavalitsustel pole kohapeal enam kriitilist massi inimesi, et täita seadusega pandud ülesandeid," ütles Karilaid.

Läänemaa Omavalitsusliidu juhatuse liikme Jaanus Karilaidi sõnul on aastaid üritatud saada Ridala valla maad ühiseks tööstusala arenduseks, aga keskkonnaministeerium on väitnud jõhkralt, et töökohtade loomine pole kohalike omavalitsuste ülesanne.

Karilaidi sõnul paneb valitsus Eesti Euroopa Liidu kontekstis piinlikku olukorda, kus maad kohalikule tasandile arenduseks ei anta, aga ka endal puudub nägemus reformimata riigimaa arenduseks.

Karilaidi väitel võiks ära kasutada praegust julgeolekuolukorda ja tuua Haapsalu kõrvale endisele nõukogude armee lennuväljale NATO varustuskeskuse, mis annaks tööd ka kohalikele inimestele.

"Tegevusetus on valitsuse poolt riiklik kuritegu," sõnas Karilaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karilaiule
9 aastat tagasi

Ise ikka saad aru, mida räägid. Pidevast mölast valitsuse aadressil ei piisa, ise peab ka midagi tegema. Või tundub, et volikogu esimehe ja linnapea ametid ongi selleks, et valitsust kiruda? Ei meenu ühtegi saavutust Karilaiu repertuaarist, ainult üks pidev teiste kirumine.

kodanik
9 aastat tagasi

Vot see on nyd kyll naiivsus kuubis.

kodanik
9 aastat tagasi

Mnjah ei tea ka kuidas toimub teerahade jagamine…aga kovasti loksutab lougu ja peab end siin arukamaks:)

Mnjah:)
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Loll saab kirikuski peksa ning teemaks ei ole Tallinn-Haapsalu-Rohuküla maantee, aga teeme siis puust ja punaseks. Ehitusseaduse § 13 sätestab, et detailplaneeringukohase avalikult kasutatava tee ja üldkasutatava haljastuse, välisvalgustuse ja vihmaveekanalisatsiooni väljaehitamise kuni ehitusloale märgitud maaüksuseni tagab kohalik omavalitsus, kui kohalik omavalitsus ja detailplaneeringu koostamise taotleja või ehitusloa taotleja ei ole kokku leppinud teisiti. Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse § 6 lg-s 1 nimetatakse omavalitsusüksuse ülesannetena muu hulgas ka kanalisatsiooni ja heakorra korraldamist, territoriaalplaneerimist ning valla teede ja linnatänavate korrashoidu, juhul kui need ülesanded ei ole seadusega antud kellegi teise täita. Sellest tulenevalt võib pidada Ehitusseaduse §-s 13 nimetatud üldkasutatava haljastuse,… Loe rohkem »

juhhaidii
9 aastat tagasi

tölpa on karm ettevõtja, veest ja vedelast läbi tulnud. loodetavasti pole altkäemaksu kellelegi andnud. jah, selle jutu järgi peaksid ajakirjanikud ja poliitikud end likvideerima:) see kah ju ettepanek. Tölpa on oma nime igati väärt:)

Tölpa
9 aastat tagasi

Täienduseks Andres Mäharile: Käige perse kõik te anonüümsed ja mitteanonüümsed targutajad, kõigeteadjad ja kõike eos lämmatavat, kommijad, ajakirjanikud, poliitikud, kes te iialgi ei ole suutnud luua mitte ühtki töökohta, kes te peale targutamise mitte midagi muud ei oska, kes te ei saa muidu kui peate kogu aeg vatrama ja kirjutama. Teie vatramisest ja kirjutamisest ei muutu mitte midagi paremaks. Tehke pühendunult mingit tüüd, mis ei ole tühi vatramine ja looge uusi väärtusi,mis ei ole tühi sõnamulin. Vabandust, ma ka siin vatran. Esimest ja viimast korda. Aga teie vatrajad minge perse või tehke vähemalt üks töökoht, kasvõi iseendale ja makse selle… Loe rohkem »

kodanik
9 aastat tagasi

Sinu orjalikkuse tarkust nagime:) marss talli tagasi!

Mnjah:)
9 aastat tagasi

Tundub, et viimasd kommenteerijad arvavadki, et tuleb oodata suurt ja valget laeva, mis toob siis õitsengu ja rikkuse. Olgu see siis riik või EL, peaasi, et ise midagi tegema ei pea. Vot selline ongi kohalik konnatiik omaenese tarkuses:)

...
9 aastat tagasi

maksumaksjaid jääb järjest vähemaks ja mnjah ütleb, et teeäärsed maad on arendamata:) vallavanema süül 🙂 tase. meeme suur maigutab suud, puhub taguotsast tuult ja on mnjahile tänulik ullikese taseme eest.

kodanik
9 aastat tagasi

Mnjah on ikka allaheitlik rumalus. Loodab, et Soome toob tookohad ja Usa julgeoleku. Kahjuks ei suuda sa vaetike sotside norkust valitsuses varjata:) nouda tana ridalalt tegusid, aga valitsuselt midagi naitab ebaausust ja harimatust.

mnjahile
9 aastat tagasi

Siis tuleb sul uuesti kooli minna.

Mnjah:)
9 aastat tagasi
Reply to  mnjahile

See on siis sama kui sulle ütelda, et oled loll. Mis ikka põhjendada või selgitada:)