Läänemaa Rajaleidja keskus alustab tööd

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

1. septembril alustab SA Innove juhtimisel tööd 15 maakondlikku Rajaleidja keskust üle Eestimaa, sealhulgas ka uhiuus Läänemaa Rajaleidja keskus Haapsalus.

Keskuses tehakse tööd selleks, et lapse õppimise või käitumisega seotud probleeme ennetada ja lahendada ning laste ja noorte toimetulekut ja konkurentsivõimet kindlustada.

Rajaleidja keskus pakub haridustugiteenuseid ehk karjääri- ja õppenõustamist (sh eripedagoogilist, logopeedilist, sotsiaalpedagoogilist ja psühholoogilist nõustamist) ning karjääriinfo vahendamist. Keskus korraldab maakondliku nõustamiskomisjoni igapäevast tööd ja vajadusel ka üleriigilise nõustamiskomisjoni filiaali tegevust.

Keskus algatab ja osaleb kohalikes projektides ning koordineerib teenusega seotud koostööd ametiasutuste ja organisatsioonide vahel.

Karjääriinfo vahendamine on haridust, tööturgu, elukutseid ja nende omavahelisi seoseid puudutava teabe jagamine. Karjäärinõustamine aga inimese toetamine teadlike karjääriotsuste tegemisel ja elluviimisel.

Õppenõustamine on kooliväline nõustamine, mille eesmärk on laste, lapsevanemate ja lastega töötavate isikute nõustamine lapse võimete ja arenguvõimaluste väljaselgitamiseks, õppimise või käitumisega seotud probleemide ennetamiseks ja lahendamiseks olukorras, kus koolisisesed tugimeetmed ei ole kättesaadavad või ei ole andnud soovitud tulemusi.

Õppenõustamise huvigruppideks on hariduslike erivajadustega lapsed, nende seadusjärgsed esindajad, haridusasutuste töötajad, kohaliku omavalitsuste sotsiaaltöötajad, haridusametnikud ja juhid. Karjääriteenuste sihtgrupiks on noored vanuses 7-26 eluaastat, samuti koolide karjäärikoordinaatorid, klassijuhatajad ja karjääriõpetajad.

Keskuse asukohaks on Jaama tänav 17, Haapsalu. Uues keskuses on remonttööd lõppenud, kabinetid sisustatud ja meeskond komplekteeritud. Esimesed töötajadki on juba tööülesandeid täitmas. Keskuses töötab 9 inimest: eripedagoog Kristin Veltri, logopeedid Marina Nairismägi ja Eve Kabin, psühholoog Merili Mets, sotsiaalpedagoog Veera Kovtun, karjäärinõustaja Triinu Karolin, karjääriinfospetsialist Heidi Liivlaid ning infotöötaja Sille Simson.

Rajaleidja keskus alustab tööd 1. septembril, teadmiste päeval. Avamisüritus ja lahtiste uste päevad toimuvad 22.-26. septembril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments