Kuuse 24 maja juures asuva prügimaja kõrvale veetakse prahti

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Lääne Elule helistas Kuuse 24 majaelanik, keda häirib, et 8 ümberkaudse majaga ühiselt kasutatava prügimaja kõrvale veetakse elektroonika- ja olmejäätmeid ning vanu autokumme.

Anonüümseks jääda soovinud proua sõnul kasutab prügimaja kokku ligikaudu 600 perekonda. Suuri jäätmeid (näiteks mööbliesemed) on lubatud jätta prügimaja seina äärde, kust need siis iga kuu teisel teisipäeval ära veetakse.

Probleeme tekitab aga see, et inimesed veavad sinna ka oma vanu telereid, autokumme ja olmejäätmeid. Eriti torkas neljapäeva õhtul silma must prügikott, millest oli välja voolanud kahtlane hall vedelik. "Kes teab, mis keemia see on," ütles proua. Ta on prügimaja kõrvalt leidnud ka surnud rotte.

Proua sõnul otsustasid teised prügimaja kasutavad kortermajad, et nende jaoks praegune asjade seis probleeme ei tekita. Ta tahtis teada saada, mida plaanib linnavalitsus olukorra lahendamiseks ette võtta.

"See on korteriühistute omavaheline korraldus. Prügimajad on loodud elamukvartalite sisse ja kortermajad on ise kokku leppinud, mismoodi nad selle reglemendi on teinud," ütles Haapsalu linnavalitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja Krista Vilta. 

Vilta sõnul muudab olukorra väga keeruliseks just see, et käesoleval juhul on kortermajad ise otsustanud, et prügimaja kõrvale võib tuua jäätmeid. 

Kui majaelanikud märkavad, et keegi toob prügimaja juurde sobimatut prahti, tasub neil meelde jätta, milline oli tooja autonumber. Vilta sõnul saab omavalitsus läbi maanteeameti registri siis uurida, kes on auto omanik. "Mõnikord on juhtunud, et see on samas piirkonnas elav inimene," ütles Vilta.

Kuuse 24 juures asuv prügimaja on Haapsalu Linnamajanduse AS-i hallata. Selleks on nad sõlminud kortermajadega lepingu, kus on kirjas, milliseid teenuseid Linnamajandus osutab ja kui tihti toimub sealt prügi äravedu.

Fotod: Juhan Hepner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Prügihuligaanid terroriseerivad Kuuse 24 majaelanikke | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Elu jäädvustas Kuuse 24 juures valitseva olukorra ka paari nädala eest, mil prügimaja kõrval kõrgus siis suur prügihunnik, milles leidus telereid, […]

Prügi Koll
9 aastat tagasi

See on kivi maja valitsejaHaapsalu Linnamajanduse AS-i kapsaaeda, mille nõukogu esimees on juhtumisi Karilaid. Vennike tahab tegeleda globaalprobleemidega, aga ei saa kohalike väikeste probleemidega üleüldse hakkama.

sama kandi elanik
9 aastat tagasi

20a on sinna mööblit veetud,enne ei jäänud kellegile ette,aga nüüd on äkki ees.Lihtsalt mõnel on liiga igav kodus.Tegelegu oma asjadega.Kuna me kõik maksame selle eest,Ja viin oma prügi sinna,mille eest ma niigi maksan

järelikult
9 aastat tagasi

sinu aknasse otse see pilt ei paista (nagu keegi siin eelnevalt kirjutas) ja sa ei mõistagi

Vastus!
9 aastat tagasi
Reply to  järelikult

Müüri oma aknad kinni. Siis ei paista sealt midagi halba ja kui soovi on, maali akende asemele naabrinaise/mehe pilt

väga
9 aastat tagasi
Reply to  Vastus!

loll vastus

Tont.
9 aastat tagasi

Prygimaja kõrvale jäätmete mahapaneku lubamine on lollus. Olen ise näinud,kuidas sinna vana mööblit ja remondiprahti tassitakse. Lihtsaim lahendus – panna üles paar kaamerat ja rikkujaid trahvida ning teha neile lisaks paar klistiiri…

troika
9 aastat tagasi
Reply to  Tont.

25+5

ja
9 aastat tagasi
Reply to  Tont.

sulle ma olen valmis juba täna tegema klistiiri

olles ise
9 aastat tagasi

selle maja elanik, on ikka väga jõhker iga päev aknast vaadata sellist pilti…kahju

ikka parem
9 aastat tagasi

kui lasta metsa alla vedada, eesmärk on ju loodushoid, mitte kasumi teenimine

ohjah
9 aastat tagasi

Kuni pole täpsustatud, kas rehvid ja telerid on või ei ole suurjäätmed siis polegi nagu ju viriseda?