Go Bus võttis kasutusele ühiskaardi, mis teeb piletiostu lihtsamaks ja soodsamaks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

GoBus_kaart

AS GoBus võttis kasutusele ühiskaardi, millega saab ettevõtte kaugliinidel sõita sularaha kasutamata ja soodushinnaga. Sama kaart kehtib sõiduks ka Tallinna ühistranspordis ja Tallinna ühiskaarti saab omakorda kasutada GoBusi bussides.

Ühiskaarti, mille hind on 2 eurot, saab osta kaugliinibussides ning AS GoBusi kontorites Rakveres, Kuressaares, Haapsalus, Kärdlas ja Kuressaares. Kaugliinibussides sõidu eest tasumiseks tuleb laetud kaart esitada bussijuhile, kes kontrollib makseterminali abil kontojääki, ja kui arvel on piisavalt raha, väljastab soodushinnaga sõidupileti. Ühiskaardiga ostes on bussipilet 5 protsenti soodsam.

Bussides ja müügipunktides saab kaardile ka raha laadida, samuti saab seda teha keskkonnas pilet.ee näidatud viisil – internetipanga, mobiil- või lauatelefoni kaudu. Bussides võib kaardile laadida 10, 20 30 või 40 eurot, muul moel 2, 5, 10 ja 20 eurot.

Go Busi Lääne regiooni direktor Andrei Mändla tõi näiteks, et kui inimene tahab Haapsalust Tallinna sõita, siis laadib ta Haapsalus bussijuhi juures kaardile näiteks 10 eurot, ostab kaardiga bussipileti ja kaardile jäänud summat saab kasutada Tallinnas näiteks trammi või bussiga edasi sõites.

Tallinna ühistranspordis kehtivate soodustuste kasutamiseks tuleb ühiskaart isikustada keskkonnas pilet.ee. Go Busi kaugliinidel viieprotsendilise sõidusoodustuse saamiseks kaarti isikustada pole vaja.

Kaarti isikustades tuleb aga meeles pidada, et süsteem lubab omada vaid ühte isikustatud ühiskaarti — uut kaarti isikustades kaotab eelmine automaatselt kehtivuse. See tähendab, et kui reisijal on juba isikustatud Tallinna ühiskaart, siis saab seda kasutada ka Go Busi bussides ja vastupidi. 

Andrei Mändla sõnul saab näiteks Go Busi Haapsalu-Tallinna liinil ühiskaarti juba kasutada, kuid seni pole seda laiemalt reklaamitud, sest olnud on väiksemaid tehnilisi probleeme. Mõned kaardid on bussijuhid aga ka suuremat reklaamita juba müünud.  

GoBusi arendusdirektori Kuno Kogeri sõnul on Go Busi kontaktivaba transpordikaardi kasutuselevõtu esimene etapp. „Järgmisena varustame uue piletimüügisüsteemiga maakonnaliinide bussid ning hiljemalt tuleva aasta jaanuarist toimib Go Busi Ühiskaart juba kõigil meie teenindatavatel liinidel,” sõnas Koger.

Tänu ühtsele kontaktivabale süsteemile kehtib Go Busi kaart maksevahendina ka teistes ühiskaarti kasutavates regioonides – Tallinnas, Harjumaal ja Kohtla-Järvel. „Üle Eesti lisandub piirkondi vastavalt sellele, kuidas minnakse üle uuele kontaktivabale kaardisüsteemile. Lisaks plaanime Go Busi kaardiomanikele pakkuda edaspidi täiendavaid soodustusi,” selgitas Koger.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Teadja
9 aastat tagasi

Tubli Go Bus!!!