Autojuhid peavad Risti–Jaakna lõigul aega ja kannatust varuma

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

teeremont

Teeremont Risti-Palivere teelõigul. Foto: Arvo Tarmula.

Teeremondi tõttu on liiklus Ääsmäe–Haapsalu–Rohuküla maantee Risti–Jaakna lõigul praegu väga vaevaline.

„Niisugune tunne on, et rattad kukuvad alt ja hambad põruvad suust,“ ütles Tallinnast Haapsalus tööl käiv Andrus Rebane.

„Kurja juur on ilm. Sajab paduvihma ja et liiklus on seal suur, ei pea kruusaalus sellele vastu. Höövel on päev otsa objektil. Ehitaja püüab anda endast parima, aga liiklejaile ei oska praegu muud soovitada kui kannatlikkust ja mõistvat meelt,” ütles Maanteeameti Lääne regiooni peaspetsialist Urmas Robam.

„Niipea kui saame killustiku freespuru alla, hakkame tegelema selle kompleksstabiliseerimisega. Lisame bituumenit ja tsementi ning see jääb asfaldialuseks kihiks,” ütles Robam.

Risti–Jaakna lõigul on praegu kiirusepiirang 50 km/t. Robami sõnul loodetakse, et teelõigu Risti-poolsest otsast saab stabiliseerimist alustada ehk juba sel reedel. Olud Risti ja Jaakna vahel paranevad loodetavasti järgmise nädala teisipäevaks.

„Sõidan ise mitu korda päevas objektil, ega seal kahjuks midagi kiita ole,” tunnistas Robam. „Tee on tõesti vilets. Oleme püüdnud liiklemist seal võimalikult mugavaks teha. Tegime meelega seda lõiku kahes etapis, et suuremate ebamugavustega lõik oleks võimalikult lühike.”

Jaakna–Palivere vahel praegu töö ei käi. „Seal on veel puudu pealmine asfaldikiht. Selle paigaldame ilmselt siis, kui oleme valmis saanud Riisipere–Risti vahelise viimase asfaldikihi. Seal on ühte paani jäänud panna 3 ja teist 2,4 km. See on kuni kolme päeva töö,” ütles Robam.

Robami kinnitusel ollakse tööga graafikus. „Oleme plaaninud, et oktoobriks teeme valmis,” ütles Robam. „Kui, siis jääb ainult nipet-näpet, näiteks haljastamine.”

Robami sõnul oleneb siiski kõik ilmast, sest tugev sadu võib isegi teekatte markeerimist segada – asfalt lihtsalt ei kuiva all ära.

Ääsmäe–Haapsalu–Rohuküla maanteel läks sel suvel remonti kolm teelõiku. Teetöid tehakse Ääsmäe–Haapsalu–Rohuküla maantee 44,2.– 49,4. kilomeetril (Jaakna ja Palivere vahel), 39,3.–44,2. kilomeetril (Risti ja Jaakna vahel) ning 18,3.–38,9. kilomeetril (Riisipere ja Risti vahel).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tmees
9 aastat tagasi

Noo mis siis teha, paneme asjad kokku ja läheme minema ?

mida te
9 aastat tagasi

virisete, saab ka ringi sõita

Ahto
9 aastat tagasi

Täna oli tõesti raskelt läbtav ,aga looduse vastu ei saa. Ehitaja püüab tõesti olukorda leevendada ,Virtsu ,Märjamaa poole sõitjad saaks Taebla -Kullamaa kaudu lõigata ,kuid sealgi käib mustkatte paigaldamine. Ei soovita.

hmmm,
9 aastat tagasi

olemas on ju veel ka Keila maantee… nädala alul sai sealt küll tervete hammastega koju jõutud… 😛

Andrus Karnau
9 aastat tagasi

Aega ja kannatust? ma jäin seal põhja pidi kinni, kaks korda

k.all
9 aastat tagasi

huvitav, et Riisipere kandis juba jooned maas.Raputab see tee ikka vanaviisi, nagu oleks sealt viimane sile kiht puudu alles.