EKRE avab Läänemaal büroo

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

mart helme

EKRE esimees Mart Helme. Foto: Arvo Tarmula.

Eesti konservatiivne rahvaerakond (EKRE) avab 6. septembril Lääne-Nigula vallas asuvas endises Oru vallamajas oma Läänemaa büroo.

Erakonna esimehe Mart Helme sõnul oli kaks põhjust, miks valik langes Oru vallamaja kasuks. "Meil on seal hakkajad inimesed, kes aktiivselt erakonna töös kaasa löövad. Nad vajasid kohta, kus koos käia. Teiseks, tuli väga soodus pakkumine ruumide rendiks," ütles Helme.

Kuna tegemist on suure hoonega ei rendi EKRE kogu maja. "Terve majaga pole meil midagi peale hakata," lausus Helme. Helme sõnul on EKRE-l büroo veel Tallinnas, Tartus ja Pärnus.

"Läänemaa on rahvavaene piirkond, nagu me kõik teame. Rahvastik pidevalt kahaneb. Liikmete arv ei ole siin väga suur, aga selle eest on liikmed äärmiselt aktiivsed. Seda näitab ka see, et europarlamendi valimistel oli meil Läänemaal protsendi poolest üks paremaid tulemusi, ehkki hääletajate absoluutarv ei olnud kuigi suur," ütles Helme.

Helme sõnul on EKRE liikmeid Läänemaal natukene alla 200.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ahto
9 aastat tagasi

Võimuerakonnad on pätikari ja rahav piinajad ,tuleks maha võtta ja uus valitsus ametisse panna. Üldlevinud klišee igas ajalehes. Kui keegi üritab midagi teha ,siis kuulutatakse see ka kohe mõttetuks . Kas me eestlased oleme tõesti sellised ,et kunagi pole millegagi rahul ,aga ise ka ei tee

olaf
9 aastat tagasi
Reply to  Ahto

Võimuerakonnad on nagu nad on. Me kõik teame, kes nad on. Mõtetu seltskond. Seda enam, EKRE tahab selle seltskonnaga liituda ??? Ehk on midagi paremat pakkuda, peale mahategemise? Ei ole kuulda olnud.

Ahto
9 aastat tagasi
Reply to  olaf

Ega sa pole kuulda ka üritanud vist 🙂 Keri veidi ülespoole

olaf
9 aastat tagasi
Reply to  Ahto

Ei huvita ka. Olen seda piisavalt kuulnud.

EKRE broilerile
9 aastat tagasi
Reply to  Ahto

Üks mingi piiksuja piiksub iga kord, kui keegi midagi nende Helme-puukide kohta öelda üritab. Ühe piiksuja piiksumine näitab ju üsna kenasti, mis kambaga tegu. Mille poolest sa küll erined igasugustest Luikedest, Nebokattidest ja Parbustest?

olaf
9 aastat tagasi

Midagi uut selles erakonnas ei ole. Põhimõte on sama mis teistel – Võimule. Ja seda läbi erakondliku poliitika. Vali meid – meie teeme …. Aga rahvas ???

Aga mulle
9 aastat tagasi

…..tundub,et see eelpoolne jah on seemneid söönud. Või pole viitsinud selle partei põhikirja läbi lugeda. Aga eks valimised näita……

jah
9 aastat tagasi
Reply to  Aga mulle

Olen küll söönud. Pole paha! Aga teie pole üldse midagi söönud, sellepärast ka nii mage kommentaar.

jah
9 aastat tagasi

EKRE puhul on minu arvates tegemist hübriidse neonatsistliku või paremäärmusliku liikumisega, mis oma populistlike loosungitega üritab varjata oma tegelikku palet. Neonatsisimi ideoloogia tunnuseks on terav vastandumine nn valitsevatele parteidele ja ideoloogiatele ning oma pseudorahvusliku “ainuõige” ja “kõikipäästva” ideoloogia idealiseerimine. Neonatsid seisavad tuliselt vasakpoolsete ideoloogiate vastu. Sellest ka nn konspiratiivne foobia nn kartelliparteide suhtes, kuna nad eeldavad, et kõik on omavahel kokku leppinud võimu jaotamises. Teiseks tunnuseks on vastandumine kõigele võõrale ning võõraviha ning vaenu populariseerimine, vähemuste avalik diskrimineerimine. Lisaks kooseluseaduse demoniseerimisele on EKRE selgelt väljendanud oma rassistlikke vaateid hr Martin Helme läbi, kelle kuulus fraas “kui on must, näita ust”,… Loe rohkem »

midagi
9 aastat tagasi
Reply to  jah

analoogset sai lugeda omal ajal rahva häälest kui nõukogudevastaseid klohmiti

Ahto
9 aastat tagasi
Reply to  jah

Ega mingile kolmesõnalisele labasusele ei viitsiks vastu vaielda ,aga paistab ,et oled pisut vaeva näinud . Kiitus ! Ehk selgitad siiski. Kas vastandumine valitsevate erakondadega on ikka neonatsism ? igas demokraatlikus riigis on opositsioon ,kes vastandab end põhimõtteliselt valisevate erakondadega . Kas kogu euroopa on neonatse täis ? Proovi uuesti sõnastada ,milles sa ikka EKRE t süüdistad ,kas pseudorahvuslikuses või neonatsismis ? Väga erinevad asjad ju. Oleksid nagu keskerakonna kõige venemeelsema tiiva liige ? Kui see nii on ,siis pole vastata vaja . Sellele tiivale ei suuda mitte keegi ,mitte kunagi midagi selgitada .

jah
9 aastat tagasi
Reply to  Ahto

Mis puudutab EKREt ja neonatsismi, siis võtke lahti mõni kaasaegne poliitiliste ideoloogiate õpik või võtke mõni loeng Tartu või Tallinna ülikoolist ning mängige mängu “Leia 10 erinevust!”. Saate aru, mida mõtlen, kui olete mõtlev inimene. Vastandlikkusest. EKRE suust kuuleb vaid sajatusi parlamendierakondade aadressil, kus neid süüdistatakse poliitilistes kartellikokkulepetes. Millegipärast pole mitte keegi EKREst suutnud seda veenvalt tõestada, et see ka päriselt nii on. Seda nimetatakse teadlikuks poliitiliseks vastandumiseks demagoogiliste võtete abil, vastandumiseks Eesti rahva enamuse tahtele. Eesti rahva enamus ei pidanud õigeks toetada neonatslikku ideoloogiat 2013. aasta kohalikel valimistel (KOV-il 1,3%). Olen enam kui kindel, et ka 2015. aasta Riigikogu… Loe rohkem »

Ahto
9 aastat tagasi
Reply to  jah

Kell on kohe kolm saamas ,Püüdsin leida sinu püüdlustele ,seostada EKRE -t ,neonatsismiga ,mingit allikat . Seda ei ole .Sa võtsid lihtsalt Endel Susi esitatud erakonna põhimõtted ja kuulutasid need natsismiks. Ilmselge viide ,et oled poliitikat pikalt teinud 🙂 EKRE on praegu tüüpiline konservatiivne ja rahvuslik erakond. Kas klassikalise perekonna kaitsmine on midagi halba? Kas kõik ,kes ei toeta homosuhteid ja muid hälbeid on neonatsid ? Kas oma rahva keele ja kultuuri kaitsmine on taunitav ? Kas Angela Merkel on nats ? Ometi on ta kuulutanud ,et multi-kulti on surnud .Miks me peaksime toetama moslemite jt kolmandatest riikidest saabuvate majanduspõgenike… Loe rohkem »

jah
9 aastat tagasi
Reply to  Ahto

Ega demagoogi sõnaga tapa. Seinaga saab ka üksinda monoloogi pidada. Ma vähemalt üritasin. Hea, et teistel on, mida lugeda ning minu eelpooltoodud tunnustega võrrelda. Teete endale head poliitreklaami. Marginaalseid “jõude” on vaja igasse demokraatlikku ühiskonda nagu hallitusseeni – ühtesid rohtude, teisi juustu valmistamiseks, kolmandaid aga esimestega kõrvaldamiseks.

jah
9 aastat tagasi

Palun Lääne Elul selgitada, miks minu kommentaarid kustutakse, milles nimetan EKRE-d “kolhoosimentaliteedi kummardajatest neonats-uusmõisnikeks”. Millise hea tava või seaduse vastu olen eksinud? Kelle hingeelu olen ma riivanud? Miks te piirate sõnavabadust?

Endel+Susi
9 aastat tagasi

Muidugi oleme pedeseaduse vastased, sest toetame normaalsed pereelu naise ja mehe vahel, oleme vastu ka piirileppe sõlmimisele praegusel kujul Venemaaga, oleme vastu kapitali piiramatule väljavoolule Eestist, kuid toetame väikeettevõtlust, väikeparteide ühendust kartelliparteide vastu, kõikide Eestimaalastele heade elutingimste loomist jne.

HRT
9 aastat tagasi
jah
9 aastat tagasi
Reply to  HRT

Äkki ajad raudteeasja edasi, mitte ei topi ennast valdkonda, millest mitte tuhkagi ei jaga? Rõlge vaadata, kuidas vana peer januneb odava kuulsuse järele.

tõsi
9 aastat tagasi

pole vahet, kas kolhoosi esimeeste või uusmõisnike lubadusi uskuda