Suur galerii: Haapsalu 735. aastapäeva pidustused

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 67

Möödunud laupäeval tähistas Haapsalu oma 735. aastapäeva.

Kodaniketorni juures esinesid üle Eesti kohale tulnud taidlejad. Piiskopilinnuses sai nautida bigbändide muusikat ning õhtu lõpetas The Suni kontsert ja sellele järgnenud ilutulestikušõu.

Piiskopilinnuses oli avatud ka suur vabaõhurestoran, kus oma toite pakkusid Haapsalu söögikohad. Linnarahvas sai tasuta maitsta Haapsalu sünnipäevatorti, mille kinkis linnale Eesti Leivatööstus.

Haapsalu linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti Tõnu Parbuse sõnul läks üritus korda ning lühiajaline vihmasadu linna sünnipäevapidu ei häirinud.

Fotod: Arvo Tarmula.

IMG_0229 IMG_0231 IMG_0241 IMG_0261 IMG_0265 IMG_0277 IMG_0283 IMG_0284 IMG_0285 IMG_0300 IMG_0301 IMG_0303 IMG_0305 IMG_0316 IMG_0318 IMG_0368 IMG_0373 IMG_0389 IMG_0394 IMG_0401 IMG_0427 IMG_0429 IMG_0431 IMG_0452 IMG_0453 IMG_0458 IMG_0463 IMG_0467 IMG_0469 IMG_0485 IMG_0489 IMG_0490 IMG_0491 IMG_0492 IMG_0493 IMG_0494 IMG_0495 IMG_0496 IMG_0497 IMG_0498 IMG_0519 IMG_0521 IMG_0523 IMG_0537 IMG_0578 IMG_0600 IMG_0617 IMG_0627 IMG_0634 IMG_0638 IMG_0648 IMG_0676 IMG_0682 IMG_0737 IMG_0748 IMG_0753 IMG_0759 IMG_0768 IMG_0773 IMG_0935 IMG_0942 IMG_0987 IMG_1025 IMG_1042 IMG_1064 IMG_1084 IMG_1087

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ilus
9 aastat tagasi

ei tea,kas “ei tea” on töötu või pensionär,paistab temalgi palju vaba aega olema? .

ei+tea
9 aastat tagasi
Reply to  ilus

Oh ei ole ma veel selles eas. Aga ma praegast haiguslehel- ei tea kuidas, aga väänasin töölt joostes jala nii õnnetult välja, et hetkel saa muud teha kui lugeda ning kirjutada.

Grete
9 aastat tagasi

Igapäev soovime elada võimalikult tolereerivas ühiskonnas, kuid siiski leidub palju kehakaalu kritiseerijaid, isegi, kui pole ühtegi kilo mille kallal võtta? Kas oled kibestunud dieedi pidaja? Sest räägin sulatõtt, kui ütlen, et iga ameti esindajate hulgas leidub mõni, kes võiks nii mõnegi kilogrammi füüsilise koormuse näol kaalult kõrvale jätta. Ilmselt tulevad need ülekilod kõigest heast ja paremast, mida keegi peale linnavalitsuse töötajate endale lubada ei saa. Ning kuidas jääb nende ilusate inimestega linnavalitsuses? Vabandust, kuid tegelikult ei peagi linnavalitsuse töötaja, ega mitte ühegi teise ameti pidaja välimus Teile meeldima. Kas see on puhas kurjus ja kibestumus, mis paneb Teid kritiseeirima linna… Loe rohkem »

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  Grete

Vaata, lõpuks läheb juba ime vaja,et kõik see,mis juba tehtud võiks olla korda ajada, seega on naeruväärne arvamus ,et samaväärne tegevusetus kahju ei tekita,see kahju lihtsalt süveneb.Vanas heas eesti filmis oli hea lause, meil lobisemise eest palka ei maksta, sama võiks kehtida nüüdki. Rahuvarmi kohta võiks rääkida tegelikult palju positiivsetki ,sest kui aselinnapea koht on vaid esinduslik,siis sai tema selle rolliga hästi hakkama. Jah, ta oli ja on siiani rahva inimene, positiivse mulje saavutamiseks on vaja olla ka hea suhtleja,sellega sai tema hästi hakkama. Seda ei ole Põld siiani saavutanud, õigemini seda ei olegi võimalik saavutada, see on inimesele kaasa… Loe rohkem »

ei tea
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

kas kodanik on pensionär või töötu?

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  ei tea

On need kaks, töötu ja pensionär sinu silmis vähem inimesed?

ei+tea
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Nendel inimestel on lihtsalt piisavalt vaba aega. Rõõmus pensionär läheb laseb torditükil hea maitsata. Samal ajal sina muudkui arutled kõigi sobivust toolile.
kirjutad:
Võibolla on osakonnajuht Täht eeskuju noorele naisele näidanud,et saab ka mugavalt midagi tegemata lahedalt ära elatud. Nagu näha,siis koogikesed ja vein,need jätavad oma jälje niikuinii.

urmas puunnek
9 aastat tagasi

Kallid virisejad.kui te suudate osta arvuti ja selle taga hommikust òhtuni istuda ja viriseda siis on teil kùll elu ilus.teised peavad tòòd ka tegema kaasa arvatud linnavalitsus.rahu teile haapsallu.

ilus
9 aastat tagasi
Reply to  urmas puunnek

üldse ei virise,aga oi kui vahva oleks teada,mis tööd liina põld teeb või milline on tema panus haapsalu hariduselule siiani olnud, mis teeb teda endisest aselinnapeast paremaks? ma arvan,et talle sobiks ka päris hästi jõulumemme kostüüm selga.

paksuke
9 aastat tagasi

See ei ole küll kellegi arutada, mis riietusega peol olla. Ilusa noore inimese seljas on kõik kaunis. Väga hea kommentaar aitähhile

Aitähh
9 aastat tagasi

Sellised kommenteerijad – virisejatest sitahädad võiksidki siit linnast ära minna. Linn oleks ilma teieta palju parem. Siis jääks siia alles tegusad inimesed, kes vingumise asemel teeksid tööd ja näeksid vaeva ning naudiksid armastust. Ega linn pea siis noorte inimeste taskuid täitma, et nad saaksid linnapeal joomas käia. Üritus oligi ju tasuta kõigile, et kõik saaksid seda nautida. BIG UP korraldajatele. Väga kõva sünnipäeva pidu oli. Aitähh teile. Kusjuures teile virisejatest sitahädadele niipalju, et ma ei ole ei LV palgaline ega ka savisaare küljeluust tehtud kommunaalkommenteerija :). Olen linnakodanik, kellel meeldib Haapsalus elada. Kellele ei meeldi, siis Tapa, Kunda, Maardu, Paldiski… Loe rohkem »

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  Aitähh

alles jäävad need tegusad inimesed,kes lv-s tooli laiali istuvad? Ja kui tööd ei tehta,siis linnaelanikul ongi õigus kritiseerida, veinipokaali tõstmine ja koogi söömine ei ole töö,sellega saab iga lihtinimene hakkama, ainult et nendele ei maksta selle eest 1800 euro suuruses palka.

...
9 aastat tagasi

Tüüpilised läänlased jällegi.Muud te ei oskagi kui viriseda ja vinguda.
Arvata on et need vingujad seal peol esimesed olid, käsi pikal.
Ikka tasuta ju.

maakonast
9 aastat tagasi

Küllap virisejad olid ise kõige esimestena peol kohal. Olid või ei, mul ükskõik.
Kõik olid peole oodatud, pidu oli mõeldud kõigile ja organiseeritud oli hästi. Aitäh tegijatele!

ja
9 aastat tagasi
Reply to  maakonast

eks sa sealt linnaviletsuse kambast oled,kas on juba järgmise aasta RAHA PAIGUTUSED paigas või………

to:ja
9 aastat tagasi
Reply to  ja

Sa, ja, mine küsi seda rahapaigutust ametnikelt. Mina vastata ei oska, linnavalitsuse uksest pole sees käinud, linnas ei tööta ja riigipalgal ei ole. Olen väikesepalgaline, aga 24/7 ei virise.

ikke
9 aastat tagasi
Reply to  maakonast

….põld oli vähemalt ettenägelikult kohe linna matustele tulnud , aga pidu seegi irw

Ärge vinguge
9 aastat tagasi

super pidu oli!

ma
9 aastat tagasi

Kas te näete kasvõi ühelgi pildil noori vanuses 18-30? Kellele oli see pidu mõeldud? Mis seosed on noortel, linna käekäigul ja tulevikul? Nüüd tehke oma järeldused. Piltidel on valdavad elatanud ning nende Tallinnas elavad lapsed käputäie lastega. “Tulime vanaemale külla,” oli peamine vastus küsimusele, kui seal ringi uitasin, aga mitte linna sünnipäevale. Aga kui teha üritusi noortele vanalinnas, siis on kisa taevani, et ei saa öösel magada. Pärnus suudetakse leida kompromiss kõigi vanusegruppide vahel. Tegevust leiavad kõik. Meil on aga tegemist gerontokraatia eheda kehastusega.

ja
9 aastat tagasi
Reply to  ma

kes sul ikka tühja taskuga linna peale viitsib minna,ei muidu oli hea pidu……..

le
9 aastat tagasi

Esimene pilt näitab ju ilusti ära millkeks liiina põld haapsalu linnaviletsusse tööle võeti ja milleks ta spetsialiseerunud on.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  le

Kahjuks tuleb nõustuda, laiemas pildis mingit spetsialiseerumist tõesti näha ei ole. Ei tea,mis küll osutus tema kasuks, ju mõeldi,et parem ikka kui Rahuvarm,kuid ei arvestatud sellega,et võib olla enam vähem samasugune. Võibolla on osakonnajuht Täht eeskuju noorele naisele näidanud,et saab ka mugavalt midagi tegemata lahedalt ära elatud. Nagu näha,siis koogikesed ja vein,need jätavad oma jälje niikuinii.

paksuke
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Küll inimesed võivad ikka õelusest ja kurjusest pakatada.

ilus
9 aastat tagasi
Reply to  paksuke

valesti pole ju öeldud midagi, pealegi nii nagu külale nii küla vastu. Või kui istud linna palgal ja soojendad vaid tooli,siis selle teemal ei tohigi sõna võtta või? Kui keegi on liina põldu veel kusagil näinud,kus ta parasjagu veini ei tutvusta või muul heal paremal maitsta ei lase,siis võib alati meiega seda infot jagada. See info on teretulnud iga linnajuhi kohta.

mukles
9 aastat tagasi
Reply to  paksuke

tabav nimi sul,palju sul kaalu ka on,eks ikka kolmekohaline arv tuleb ära ikke