Läänemaal osteti ELMO toetusega 19 sõidukit

aivaronline

aivar@le.ee

ranger-ev

 

 

 

Polaris Ranger EV. Foto: Polaris

Läänemaalt osteti KredExi vahendatud elektriauto ostutoetuse ELMO abil 19 elektrisõidukit, millest 17 on Polaris Rangerid ja kaks Nissan Leafid.

Polarise elektrimootoriga mudelit Ranger EV, mis on tegelikult kasti ja kabiiniga ATV, osteti kogu Eestis ELMO toetusega 30 tükki, seega sõidab Läänemaa teedel üle poole neist.

Vormsile toetusega kaks Polaris Rangerit ostnud Jane Koska tegeleb saarekülalistele elektriautode rendiga. „Elektrisõidukite laenutamine on olnud esimese aasta kohta aktiivne, inimeste huvi on suur ja tagasiside positiivne,” ütles ta.

KredExi pressiesindaja Tarmo Seliste andmeil on Läänemaa elektriautode ostmise poolest teiste maakondadega võrreldes neljandal kohal. Harjumaal osteti 485, Tartumaal 77 ja Pärnumaal 25 autot.

2011–2014 on KredEx eraldanud kogumahus 10,5 miljonit eurot toetusi. Keskmine toetuse summa ühe auto kohta oli 16 500 eurot.

Eesti elektromobiilsuse programmiga ELMO jagatava raha lõppemise tõttu lõpetas KredEx 7. augustil uute taotluse vastuvõtu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments