Parvlaevad sõidavad tänasest hõredama graafikuga

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Parvlaev Hiiumaa

Parvlaev Heltermaa sadmas. Foto: Urmas Lauri.

Laevaühendused Hiiumaa ja Saaremaaga lähevad 21. augustist suvelõpu sõiduplaanile, mis muutub septembrist veelgi hõredamaks.

Võrreldes suvega väheneb Kuivastu-Virtsu liinil reiside arv nädalas 56 reisi võrra, mis tähendab, et iga nädal saab nüüd teha 314 reisi. Igapäevaselt toimub teise laevaga suvelõpu sõiduplaanis 3-4 ringi vähem, mis tähendab, et 35 minutilise graafiku kestvus päeva ulatuses lüheneb ja taas tekivad 1h 10min pikkused reisivahed.

Septembrist on ministeerium tellinud reiside arvuks nädalas 246, millest jätkub tööpäevadel suvise 35 minutilise graafiku asemel ainult 1 tunni ja 10 minutiliseks graafikuks. Ühest sadamast on tööpäeval 16 väljumist. Reedel saab teha teise laevaga lisaks siiski 8 ringi ning pühapäeval 6 ringi.

Rohuküla-Heltermaa liinil tehti suve tippajal ehk kuni 11. augustini 146 reisi nädalas. Tänasest, 21. augustist alates on nädalas 114 väljumist, mis tähendab, et päevas on ühest sadamast 8 väljumist. Peale 7. septembrit on riigi tellimus graafikutele 86 reisi nädalas ja siis toimuvad reisid ühest sadamast iga kolme tunni järel ning kokku kuus reisi päevas.

Triigi-Sõru liinil lõppevad alates tänasest graafikus keskpäevased reisid. Senise kolme ringi asemel päevas on kuni 31. augustini iga päev kaks ringi – üks hommikul teine õhtul.

Liiklus on sellel liinil praegu tugeva tuule tõttu katkenud, ilmaprognooside kohaselt võib sarnane olukord kesta kuni nädala lõpuni. 1. septembrist läheb liin sügistalvisele sõiduplaanile, kus reisid toimuvad neljal päeval nädalas.

Täpsed sõiduplaanid on saadaval aadressil www.tuulelaevad.ee ja nutiseadmete rakenduses "Tuulelaevad".

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments