Laupäevasel kiirendusvõistlusel on kõige tihedam konkurents tänavaautode seas

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Ketlin Semidotski - foto Janne Soosaar

Ketlin Semidotski. Foto: Janne Soosaar.

Kiirendusvõistlused ei ole mõeldud ainult ülivõimsatele ümberehitatud autodele, sest osa saab seal võtta ka tänavalegaalse masinaga.

Laupäeval Kiltsi lennuväljal peetaval Eesti kiirendusmeistrivõistluste 4. etapil läheb tänavaautode seas esikoha eest heitluseks ning poodiumikohtadele konkureerivad ka kaks naissõitjat, keda lahutab hooaja punktitabelis praegu vaid viis punkti.

Kiirenduse karikasarjas on tänavaautodele kaks võistlusklassi – A ja B klass. A-klassi ajaindeks on 13,5 sekundit ehk auto ei tohi läbida veerandmiilist vahemaad kiiremini, kui etteantud aeg 13,5 sekundit. Võistlejad tohivad sõita täiesti tavaliste tänavasõiduks mõeldud autodega, millel on keelatud kasutada isegi igasugust võistluslikku iseloomu omavaid rehve.  A-klassi eristab B-klassist see, et B-klassis on ajaindeksiks 11.5 sekundit.

Võistluspinget ja konkurentsi jätkub sellest klassis küllaga, sest A-klass on kõige populaarsem võistlusklass. Tänavu on selles klassis võistlemas 28 sõitjat.

Enne laupäeval Kiltsi lennuväljal toimuvat viimast etappi "Glassdrive Finals" hoiab A-klassi liidrikohta Tarvo Järv, kelle Mitsubishi EVO 10 on juba tehasest välja tulnuna piisavalt hea, et noppida kahel etapil esikoht ning ühel etapil teine.

Järve jaoks on tänavuse hooaja suurimaks õnnestumiseks esimene võistlus, kus tal õnnestus võita esikoht vaatamata tugevale konkurentsile, mida pakkusid lõunanaabrid lätlased. Hooaja jooksul on Järv püüdnud lihvida oma reaktsiooniaega stardis, mis on tavaliselt olnud umbes 0,002 sekundit. 

Teisel kohal asetseb praegu Martin Veedler, kes püüab oma teist kohta säilitada ka viimasel etapil. Temale hingab kuklasse Raigo Lepp, kes vahetas poole hooaja pealt oma Audi võimsama BMW vastu.

A-klassi neljandal ja viiendal kohal käib lisaks üldisele konkurentsile veel naistevaheline võitlus. Mare Erich edestab Ketlin Semidotskit vaid viie punktiga.

A-klassi paremusjärjestus viimase etapi eel:

1. Tarvo Järv

2. Martin Veedler

3. Raigo Lepp

4. Ketlin Semidotski

5. Mare Erich

Ajakava:

Kiltsi lennuväli, laupäev, 23. august
10.30 väravad avatud pealtvaatajaile
11-15 ajasõidud
16-19 eliminaatorisõidud
19.30 autasustamine

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments