Noored filmitegijad näitavad Haapsalus oma loomingut

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Teisipäeval on loomekeskuses viiendat korda Haapsalu noorte filmitegijate õhtu, mis on kasvanud sõpruskonna ühisest filmitegemisest ja -vaatamisest vabaõhukinoks.

Tänavusel noorte filmitegijate õhtul on korraldaja Marika Aedviiru sõnul kavas töid professionaalidelt ja amatööridelt. Nimelt näidatakse nii Balti filmi- ja meediakooli lõputöid kui ka põhikooliõpilaste filme.

Näiteks on kavas filmiüliõpilaste Anna Hintsi, Kaspar Ainelo ja Marian Koppeli bakalaureusetööna valminud film „Õnne manifest”. Film räägib pealtnäha edukast perest, kus vanemad õpetavad inimestele, kuidas eluga hakkama saada, kuid oma tütre süvenev anoreksia jääb neil märkamata.

Samuti linastub Eesti kunstiakadeemia ainetööna valminud Mari Milleri film „Mees, kes teadis ufosõnu”, mis jutustab mehest, kellele annavad ufod tulevikusündmuste kohta infot. Filmi „22/72”, mis räägib Viljandi kultuuriakadeemia teatritudengi Laura Niilsi monolavastuse „Nagu greip selgest taevast” valmimisest, tegid Ann Kaer ja Akseli Virtanen.

Kavas on ka põhikooliõpilaste film „Jänes” ning Anna Hintsi „Lihast ja luust”. „Paar filmi on veel soolas,” ütles Aedviir.

Noorte filmiõhtule pürgijate vanust pole piiritletud; tähtis on, et inimene ennast ise nooreks peaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments