Kiltsi lennuväljal selguvad laupäeval Eesti kiirendusmeistrid

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauri Kuriks oma autoga. Foto: Juhan Hepner

Laupäeval kogunevad Haapsalu Kiltsi lennuväljale Eesti kiireimad autod, sest Glassdrive Finalsil selguvad Eesti kiirenduse meistrivõistluste, karikasarja ning Junior Bracketi sarja hooaja parimad.

Võimsaimad autod saavutavad kiiruse nullist sajani lausa 1,5 sekundiga. Seejuures küündivad veerandmiilisel distantsil kiirused pea 300 kilomeetrini tunnis. Selliseid kiiruseid ei saavutata niisama – kaalul on meistritiitel.

Seisud hooaja punktitabelis on tasavägised. Võimsaimas võistlusklassis on praegu hooaja punktitabelis esikohal tänavu uue autoga rajale naasenud Lauri Kuriks. 

Kuriksile järgneb napi punktivahega Reino Poom, kes on senise kereauto vahetanud redelauto ehk dragsteri vastu ning on nüüd teinud iga etapiga järjest paremaid sõite.

Selle tõestuseks sõitis Poom juulis toimunud kiirenduvõistlusel uue isikliku ja ka Kiltsi raja rekordi, milleks on nüüd 7,771 sekundit veerandmiilisel distantsil.

Lahtised on veel ka kõikide teiste võistlusklasside võitjad, sest senise kolme etapiga välja teenitud punktide erinevused on väikesed. 

Pilet on 10 eurot ning alla 18-aastased saavad sisse tasuta.

Ajakava:

Laupäev, 23. august

10.30 väravad avatud pealtvaatajaile

11.00-15.00 ajasõidud

16.00-19.00 – eliminaatorisõidud

19.30 autasustamine

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments