Valge Daami etendus läheb DVD-plaadile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 34

Pühapäevaõhtust Valge Daami etendust oli võimalik jälgida interneti vahendusel ka oma koduseinte vahelt. Tulevikus on etendusest plaanis teha DVD.

Kultuurikeskuse ja Tallinna ülikooli Haapsalu kolledži koostöös edastatud otseülekannet jälgis ülekande tehnilise poole eest vastutanud Indrek Viireti sõnul 250–300 inimest, ligikaudu sama palju kui mullu. „Täpne statistika pole veel selgunud,” ütles Viiret eile Lääne Elule.

Tänaseks selgus, et Eestis jälgis etendust veebis 746, Soomes 50, Hispaanias 5, USA-st ja Iirimaal 4, Taanis, Belgias, Rootsis 2, Kreekas, Norras, Prantsusmaal ja Hollandis 1.

Valge Daami etendust voogedastati internetis juba ka mullu, kuid siis segasid ülekande esimest poolt tehnilised probleemid. „Pilt oli siis hüplev, kuid sellel aastal läks kõik suurepäraselt,” ütles Viiret.

Etendust jäädvustati professionaalsel tasemel. Peale operaatorite oli meeskonnas ka režissöör. „Kasutasime viit kaamerat,” ütles Viiret.

Järelvaatamiseks etendust internetti üles ei panda, sest plaanis on see tulevikus DVD-plaadil välja anda. „DVD tarbeks tuleks etendusest uus montaaž, kuid see on siiski kaugema tuleviku teema,” lausus Viiret.

Ekraanipildid etenduse "Valge Daami saladus" ülekandest: Urmas Lauri

Valge Daami saladus (1)Valge Daami saladus (2) Valge Daami saladus (3) Valge Daami saladus (4) Valge Daami saladus (5) Valge Daami saladus (6) Valge Daami saladus (7) Valge Daami saladus (8) Valge Daami saladus (9) Valge Daami saladus (10) Valge Daami saladus (11) Valge Daami saladus (12) Valge Daami saladus (13) Valge Daami saladus (14) Valge Daami saladus (15) Valge Daami saladus (16) Valge Daami saladus (17) Valge Daami saladus (18) Valge Daami saladus (19) Valge Daami saladus (20) Valge Daami saladus (21) Valge Daami saladus (22) Valge Daami saladus (24) Valge Daami saladus (25) Valge Daami saladus (26) Valge Daami saladus (27) Valge Daami saladus (28) Valge Daami saladus (29) Valge Daami saladus (30) Valge Daami saladus (31) Valge Daami saladus (32) Valge Daami saladus (33) Valge Daami saladus (34)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
võtke ka
9 aastat tagasi

PKS koondamine DVD-le

teatrihuviline
9 aastat tagasi

Oli suurepärane etendus! Sai teist aastat järjest vaatamas käidud!
Paar pisikest märkust ka – kahju, et linnuses oli etendusel vaid üks toidumüüja – laupäeva õhtul oli sellest kindlasti vähe, sest järjekord venis väga pikaks.
Ja veel avaldaksin imestust, et olles tulnud vaatama vabaõhulavastust ning lunastanud selleks 10.- EUR pileti, küsiti tualeti kasutamise eest veel eraldi raha!?
Aga etenduse tegijatele-mängijatele edu!