Urmas Sukles: usun, et suurem osa PKC töötajaid leiab uue töö

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

urmas-sukles

Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul lähevad omavalitsusjuhid esmaspäeval PKC juhtkonna käest infot koguma, et paremini planeerida, kuidas lahendada töö kaotavate inimeste probleemi.

„Praegu on infokogumise aeg. Kohtusin täna koos Liina Põlluga (aselinnapea – toimetaja) töötukassaga,“ ütles Sukles. PKC puhul on tegemist suure rahvusvahelise ettevõttega ning tehase Haapsallu jäämiseks ei ole kohalikul omavalitsusel võimalik palju teha.  „See oleks väga keeruline. Seda otsust ei tehtud ju Eestis,“ lausus Sukles.

Suklese sõnul saab siin tegeleda ennekõige tagajärgedega. „Informeerime inimesi. Töötukassa kohtub sellel nädalal töötajatega. Suhtlesin ise eile panga inimestega. Oleme ka tööturu situatsiooni uurinud,“ ütles Sukles. Sukles uskus, et suur osa PKC töötajaid leiab uusi töövõimalusi.

„Peame inimesi teavitama võimalustest, mida pakub riik, mida pakub omavalitsus ja mida pakuvad tööandjad Haapsalus ja lähikonnas. Võimalusi tööd leida on,“ lisas Sukles.

Suklese sõnul ei ole praegu omavalitsustel ühte kindalt meedet, millega ettevõtjaid Läänemaale meelitada. „Mida me oleme teinud on infrastruktuuri arendamine. Haapsalus näiteks koolid, lasteaiad, spordivõimalused, huvikoolid, turvalisus ja kultuurielu. Kas sellest piisab, et ettevõtja siia ettevõtet rajama tuleks? Kuni siiani oli meil pigem tööjõu- kui tööpuudus,“ ütles Sukles.

„Täna meil kiiret lahendust ei ole. Kuna inimesed koondamisteadet veel kätte saanud ei ole, siis on õnneks meil veel natuke aega informatsiooni koguda ja vastavalt sellele ka ettepanekuid teha,“ lausus Sukles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
33 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mailisele
9 aastat tagasi

linnapeal on palgal nõunikud ja aselinnapead,kes talle mitte väikse palga eest peaksid nõu andma.Ja tööd võib siin linnas kindlasti leida,selles on linnapeal õigus,sest mitte tööst pole puudust vaid orjadest,kes siin kaks euri tunnis rügaksid….

Nele
9 aastat tagasi

Jaa, ikka Säästumarketisse miinimumi eest 😛

Kaleva
9 aastat tagasi

Juba kooli ajal jälgis ja luuras teisi.

to Kaleva
9 aastat tagasi
Reply to  Kaleva

Muuda suhtumist ja kõik muutub.
Albert Einshtein on öelnud: Mul ei ole ühtegi erilist annet. Ma olen lihtsalt uudishimulik. Nii on ka selle Kaleviga (isiklikult pole tuttav). Teie arvate, et luuras teisi, tema aga tundis siirast huvi elu ja inimeste vastu. Inimloomus on ju nii huvitav, kas pole.

to irw
9 aastat tagasi

Kas sina jälgid Kalevit, et oled teadlik tema salajastest tööülesannetest. Kui kõik teavad, siis pole enam ju salajane.

irw
9 aastat tagasi
Reply to  to irw

Siis on jah nn. salajane või ” salajane”.

jag
9 aastat tagasi

mix sukles syydi p jneigem ikka pkc rida ei oska oma asju planeerida

jagile
9 aastat tagasi
Reply to  jag

Suklese viga on see, et ta näeb oma probleemi ainult Fra Mare kaudu ja muu ei lähe talle eriti kohale, ta ei viitsi oma mugavusest muuga tegeleda. Arvan, et PKC ei teinud seesugust otsust üleöö ja kui Sukles või Karilaid oleks hoidnud kontakte linna suurte tööandjatega, siis seesugused otsused ei oleks neile üllatusena tulnud. Mäletate ka Sedbanga lugu, ka seal selgus, et linnavalitsust kutsuti teavituspäevale aga meie valitsejad ei suvatsenud kohale minna ja hiljem laiutasid käsi, korraldasid aktsioone. Nagu väikesed lapsed, tunnevad saamatute ja solvunutena. Häbi seesugustest linna valitsejate pärast!

mailis
9 aastat tagasi

Kulla kaaskodanikud. Kui te kõik olete nii targad, ehk annaksite siis linnapeale head nõu, selleasemel et arutut sõimu pritsida- oleks siis teist ka väheke abi. Vast avaksite mõne ettevõtte, kus mõned õnnetud ka töö leiaksid….Jõudu teile normaalseks tegutsemiseks, sest sõim tundub teil juba väga hästi käes olevat.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  mailis

Oot,aga miks terve p…se täis inimesi linna palgal siis olemas on,kui rahvas ,kes nende palga kinni plekib peab nõu andma?

?
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

see on umbes nagu läheks poodi ja ütleks müüjale, et piim on hapuks läinud ja saaks siis sõimata stiilis, eks lüpsa siis ise

ära ole naiivne mailis
9 aastat tagasi
Reply to  mailis

Vata – kuidas sa koerale selgeks teed et pitsat tuleb noa ja kahvliga süüa ja kassi ei pea ilm tingimata taga ajama. Inimesed peavad ise need ettevõtted looma aga see on struktuuri küsimus aga struktureelse mõtlemise kohapeal on igav liiv ja tühi väli ning palagan.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  mailis

keegi siin kuskil juba mainis, et linnakodanikul pole kohustust linnapeale nõu anda ega linna elu korraldada, küll aga on tal õigus nõuda, et linnapea teeks korralikult tööd. Parreerida kriitikat väidetega “mis sa ise teinud oled”, “mine tee ise” ei tundu väga nutikas.

üllatunud
9 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Vaatasin kui palju need ametnikud meil siis teenivad,kellele rahvas nõu peab andma, palganumbrid minu jaoks olid šokeerivad. Nende numbrite järgi on meil linnapeasi rohkemgi kui neli: linnasekretäri eelmise aasta keskmine kuus 1848.00, finantsjuhi 1831.00 ja selle sossmehe kõrghariduseta osakonnajuhataja Reimeri palk lausa 1449.00,see aasta neil veel palk tõusis. Ausalt,ma ei imesta,et linnal ei ole raha!

ära üllatu
9 aastat tagasi
Reply to  üllatunud

Miks sa üllatud? Miks sa Reimeri üle kurjustad? Igati tore mees, tegeleb rahvatantsuga, orienteeruja vist kah. Ja ega linnapea ka kehv ole – mängib vist nagu tennist volikogu esimehega, kuuldavasti on ta ka kobenäpp Haapsalu salli kudumise alal, vahel mängib ka schotlast ja paneb isegi selle maa seeliku selga. Vaat see on mees! Oli linnavalitsuses tööl ka jõuluvana, aga nüüd sealt kadunud, kuhu?

irw
9 aastat tagasi
Reply to  ära üllatu

Ega pole üllatuda vist millegi üle, Kalevil on ka väidetavalt eriti salajased ülesanded, näiteks ebaseaduslikult töötajate kirjavahetusi jälgida ning ta on ka suur asjatundja rongide alal jne.

Naerukoht
9 aastat tagasi

Isikud, kes on oma au ja väärikuse rahva silmis juba ammu ise jalge alla tallanud, ei vääri kaitset.Tehase saatust Eestis ei otsustata, küll aga otsustatakse Eestis Soome kolimine.Ja viimane kustutab tule.

soomlane
9 aastat tagasi
Reply to  Naerukoht

Soome ei taha rohkem vastuvõtta eestlased. Eestlased on ise pilastanud omad võimalused.

paha olla
9 aastat tagasi

Sukles naerab!

gabriela
9 aastat tagasi

isiku (inglise keeles person) all mõeldakse tavaliselt inimest või inimesesarnaste psüühiliste omadustega (eelkõige mõtlemisvõimega) olendit.

Vanaema, tark ja arukas naesterahvas ütles kommentaare lugedes: kõik, mis sülg suhu toob, seda tatt tagant lükkab.

gabriela
9 aastat tagasi

Sõnavabadus on väärt asi,aga isikute au ja väärikuse kallale kippumine, alandamine ja solvamine selle alla küll minuarust ei käi.

isik
9 aastat tagasi
Reply to  gabriela

misasi see isik on, politseis töötad või

kiur
9 aastat tagasi
Reply to  gabriela

kõIke seda polekski ,kui MINGID TÖLLID EI ARVAKS ,ET NENDE KOHTA SEADUSED EI KEHTI,JA SAAVAD VARASTADA ELU LÕPUNI,KRDI SKEEMITAJAD,AGA PAUK TULEB SEDA VAREM…….,aga sulle niipalju ,et TÖÖ AJAL TEGELDAKSE TÖÖGA,mitte kommentaariumites kolamisega,wtf idikas