Tallinna Sadama parvlaevahankel osaleb neli firmat

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaevad Rohukülas 033Parvlaevad Rohukülas. Foto: Urmas Lauri

AS-i Tallinna Sadam tütarettevõtte TS Laevad OÜ korraldatud parvlaevade soetamise hankel osalemiseks esitati tähtajaks neli taotlust, kirjutas Saarte Hääl.

TS Laevad OÜ juhatuse liige Toomas Tralla ütles, et hankel osaleb üks ettevõte, kel on laevad juba olemas, ja ülejäänud kolm on laevatehased. Hankekomisjon tutvub esitatud taotlustega ja edastab kvalifitseerunud taotlejatele hankedokumendid lähipäevil.

Hankel osalevate ettevõtete nimesid ei tahtnud Tralla veel avalikustada. Pakkumised peaksid olema esitatud septembri esimeses pooles ja siis selgub, kas hakatakse uusi laevu ehitama või mitte. “See sõltub hinnast ja ajast, ei ole nagu täna põhjust veel hõisata millegi üle,” märkis Tralla. “Töö käib.”

Vastavalt valitsuskabineti otsusele kuulutas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium välja riigihanke vedaja leidmiseks mandri ja saarte vahelises laevaliikluses aastatel 2016–2025.

Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevad asutati juunikuus parvlaevade hankimise eesmärgil, osalemaks saarte ja mandri vahelise parvlaevaliikluse korraldamise konkursil. Hankel osaleja peab 2016. aasta sügiseks garanteerima laevaliinidel opereerimiseks vajaliku nelja laeva olemasolu, mis pakuvad võrdväärset teenust praegu mandri ja saarte vahel liiklevate alustega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments