Kutsekool alustab plekkseppade koolitamist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

plekksepp2Esimese kutsekoolina alustab Haapsalu kutsehariduskeskus septembris ehitusplekksepa eriala kutseõpinguid.

Õppekava eesmärgiks on tundma õppida valtsplekk-katuse paigalduseks kasutatavaid materjale, nende omadusi, aluskatuse ehitamise nõudeid ning plekk-katuste ehitusfüüsikalisi protsesse. Õpitakse kasutama plekk-katuste valmistamiseks vajalikke töövahendeid ning töös ettetulevate sõlmede lahendamist ja kombineerimist.

Õppekava sisu:

  • Üldteadmised ja eeltööd – tööks vajalike materjalide, kinnitustarvikute, tööriistade ning katusetööde normide ja standardite tundmine, mõõtetööde teostamise ja tööjooniste lugemine, eskiiside koostamine.
  • Plekkdetailide valmistamine – katusepleki ja lisaplekkide lõikamine, painutamine, ja valmistamine, fassaadiplekkide valmistamine.
  • Aluskatte ja roovituse paigaldamine katustele ja seintele, katuse tuulduvuse põhimõtted.
  • Töökorraldus ja tööohutus objektil ning töötsoonis, materjalide kinnitamine ja ladustamine, töö talvetingimustes.
  • Plekkdetailide ja –katete paigaldamine fassaadidele.
  • Vihmaveesüsteemide paigaldamine.
  • Profiilplekk-katuste ja katuse lisaplekkide töötlemine ning paigaldamine, katusesõlmed,
  • Katuse turvatoodete paigaldamine.
  • Plekk-katuste remont ja hooldus.

Õpe kestab 1 aasta ja õppetöö läbitakse tsükliõppena, mis tähendab, et auditoorsed tunnid toimuvad kaks korda kuus neljapäevast laupäevani. Tegemist on õppevormiga, mis sobib väga hästi ka töö ja pere kõrvalt õppimiseks.

Teoreetiline ja praktiline õpe toimub kooli õppeklassides ning töökodades, kuid lisaks läbitakse paralleelselt õppetööga õppepraktika plekksepatöökodades õppijale ja ettevõtjale sobival ajal. Kooli ehitusmajas on plekksepatöö õppeks vajalike masinate, tööpinkide ja tööriistadega sisustatud plekksepatööde õppeklass.

Õpingute alustamise eelduseks on vähemalt põhiharidus ning õppetöö on igas vanuses õppijatele tasuta. Kaugemalt tulijad saavad majutuse kooli õpilaskodus. Lisaks on kutsekoolis õppijale ette nähtud täiendavaid rahalisi toetusi.

Avalduste esitamine elektroonselt või koolis kohapeal.

Dokumentide vastuvõtt koolis alates 25. juunist 10. augustini. Vastuvõtukomisjon 13. augustil.

Täpsem info: ylle.ojamae@hkhk.edu.ee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments