Pärnumaal hukkus 14aastane jalgrattur

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eile õhtul Pärnumaal Tõstamaa vallas Kastna külas juhtunud liiklusõnnetuses hukkus 14aastane neiu. Tema juhitud jalgrattale sõitis otsa maastur, mis lahkus sündmuskohalt.

26. juulil kell 23.32 teatati politseile, et Kastna külas, Kastna-Riidamaa-Jäärumetsa tee 1. kilomeetril sõitis Mitsubishi L 200 tagant otsa samas suunas paremal pool sõidutee ääres sõitnud jalgratturile. Jalgrattur hukkus sündmuskohal. Auto lahkus sündmuskohalt, kuid teele oli kukkunud selle registreerimisnumbrimärk. Tüdrukuga koos liikunud teine jalgrattur jõudis kokkupõrkest hoiduda.

Õnnetus juhtus kruusateel, lauges kurvis, kus mõlemal suunal on hea nähtavus.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust.

Pärnu politseijaoskonna juht Tõnu Kivis tunneb kaasa hukkunud neiu lähedastele ning loodab, et autoroolis olnud juht õnnestub kiiresti välja selgitada.

„Nii nagu liikluses ikka, on kergliikleja haavatavam pool. Samas on oluline, et maanteel sõites, ka suhteliselt valgel suveööl, teeks jalgrattur end võimalikult hästi nähtavaks ning kasutaks kaitsekiivrit,“ lisab Kivis.

Ta kinnitab, et politsei tegeleb maasturijuhi otsimisega ja soovitab õnnetuse juhtumise ajal roolis olnul endal politseiga ühendust võtta, sest vastutusest hoiduda ei ole tal võimalik. Kivis tuletab meelde, et pimedal ajal sõites peaks sõidukijuht valima sõidukiiruse, mis takistuse teele ilmumisel jätaks aega reageerimiseks ja kokkupõrkest hoidumiseks.

„Ükskõik milline õnnetus juhtub, peaks juht kohale jääma – sündmuskohalt lahkumisele ei ole õigustust,“ lausub Kivis.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments