Pärnumaal 14aastasele jalgratturile otsa sõitnud auto juht on tabatud

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eile õhtul Pärnumaal Tõstamaa vallas Kastna külas juhtunud liiklusõnnetuses hukkus 14aastane neiu. Tema juhitud jalgrattale sõitis otsa maastur, mille juht põgenes, kuid on praeguseks kahtlustatavana kinni peetud.

26. juulil kell 23.32 teatati politseile, et Kastna külas, Kastna-Riidamaa-Jäärumetsa tee 1. kilomeetril sõitis Mitsubishi L 200 tagant otsa samas suunas paremal pool sõidutee ääres sõitnud jalgratturile. Jalgrattur hukkus sündmuskohal. Auto lahkus sündmuskohalt, kuid teele oli kukkunud selle registreerimisnumbrimärk. Tüdrukuga koos liikunud teine jalgrattur jõudis kokkupõrkest hoiduda.

Selgus, et sama auto oli paar kilomeetrit õnnetuse toimumise kohast eemal teelt välja sõitnud ja juht oli lahkunud teadmata suunas. Täna õnnestus politseil 35aastane mees tabada ja ta on kahtlustatavana kinni peetud. Esialgse info kohaselt oli mees enne sõitma asumist viibinud üritusel, kus oli alkoholi tarvitanud.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust ja mehe tabamisega seotud täpsemaid detaile eeluurimise objektiivsuse huvides väljastada ei ole võimalik.

Pärnu politseijaoskonna juht Tõnu Kivis paneb kõigile südamele: „Kui ollakse pidutsemas ja märgatakse, et keegi üritab napsisena sõitma minna, siis tuleks teda takistada. Kui sellest aga abi ei ole ja keegi ikkagi sõitma läheb, siis teavitage politseid. See ei ole pahatahtlik pealekaebamine, vaid hoolivuse ülesnäitamine. Võimalik, et sel moel hoiate ära kurbade tagajärgedega õnnetuse.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kahjuks pole abi
9 aastat tagasi

Kutsusin kord lihulasse politsi kui nägin kahtlase sõidustiiliga,ilmsete joobe tunnustega juhti.Politsei saabus 50 minuti pärast alles …Joobes juht jõuab selle ajaga 100 inimest alla ajada.Ja kuidas politsei saabki jõuda kui terves maakonnas on üks patrull .Ja seegi ei tahtnud alguses veel tulla …