Uus põhimäärus korraldab ümber kaitseväe struktuuri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Riho Terras Võiduparaadil Haapsalus 2013Kaitseväe juhataja Riho Terras Võidupüha paraadil. Foto: Urmas Lauri

Valitsus andis tänasel istungil heakskiidu kaitseväe uue põhimääruse eelnõule, mis korraldab ümber kaitseväe struktuuri.

Uus põhimäärus lisab kaitseväe struktuuri kaitseväe juhataja asetäitja ametikoha, samas kaob maaväe ülema ametikoht ja maaväge hakkab juhima kaitseväe juhataja, edastas valitsuse pressiesindaja BNS-ile. Senise maaväe staabi ülesandeid täidab edaspidi kaitseväe peastaap.

Muudatuste kohaselt korraldatakse ümber senised kaitseringkonnad ja nende ülesanded jaotatakse teiste struktuuriüksuste vahel. Ka muutuvad mitmete teiste struktuuriüksuste nimetused ning samuti üksuste alluvus. Näiteks lähevad pataljonid valdavalt jalaväebrigaadide koosseisu ning vahipataljon sõjaväepolitsei ülema alluvusse. Struktuuriüksuste nimetustest muutub kaitseväe logistikakeskuse nimi toetuse väejuhatuseks, luurepataljoni nimi luurekeskuseks, kaitseväe erioperatsioonide üksuse nimi erioperatsioonide väejuhatuseks ja miinilaevadivisjoni nimi laevastikuks. Samad või sarnased funktsioonid koondatakse ühte struktuuriüksusesse.

Kaitseväe põhimäärus kehtestatakse uuesti seoses 1. augustil jõustuva kaitseväe korralduse seaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seadusega.

Muudatused tulenevad riigikaitse arengukavast, mille valitsus möödunud aasta jaanuaris heaks kiitis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments