Politsei: ärge palavaga lapsi autosse jätke

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

PolitseiSoe suveilm uinutab inimeste tähelepanu ja seetõttu tuletame meelde, et ärge jätke lapsi ning lemmikloomi järelvalveta palavasse autosse ega sõidukeid lukustamata.

Möödunud laupäeva pärastlõunal anti politseile teada, et Pärnus Laial tänaval kaubanduskeskuse parklas on imik, kes on üksinda jäetud päikese kätte pargitud sõidukisse. Teataja sõnul laps nuttis ja higistas tugevalt. Selgus, et lapse ema oli jätnud imiku järelvalveta autosse, sest pidi minema kaubanduskeskusesse. Õnneks tuli ema peagi sõiduki juurde tagasi ja sündmus lahenes.

Laste palava ilmaga autosse jätmine on äärmiselt ohtlik, sest sõiduki sisetemperatuur tõuseb väga kiiresti ja ülekuumenemisel võivad olla tõsised tagajärjed laste tervisele. Vältige olukordi, kus te jätate kasvõi hetkeks väikelapse järelevalveta sõidukisse. Isegi siis, kui eeldate, et eemalviibimise aeg on lühike, tuleb olla valmis ootamatusteks, mis võivad teie eemal viibimist pikendada. Kindlasti tuleb vältida ka lemmikloomade hoidmist palavas autos, sest see on ohtlik ka nende tervisele.

Oluline on märkida, et palavuse leevendamiseks ei tohi jätta lahti sõiduki aknaid, uksi või mootorit tööle. Töötava mootoriga või lahtiste akendega autod on ahvatluseks varastele ja tõenäosus sattuda varguse ohvriks on suurem. Näiteks tuli politseil möödunud aastal Pärnus lahendada juhtumit, kus autojuht oli jätnud tänavale lukustamata sõiduki töötava mootoriga parkima. Kuna autos viibis koer, kes oli haige, siis jättis juht auto tööle, et lemmikloom saaks olla jahedas. Kahjuks kasutas selle hetkelise eemalviibimise ära varas, kes sõiduki ja haige koeraga minema sõitis. Õnneks suudeti koer ja auto hiljem leida.

Sellel suvel on politseile laekunud mitmeid teateid vargustest, mis on toime pandud lahtiste ustega sõidukitest. Siinkohal on eriliseks murekohaks ka maapiirkonnad, kus inimesed usaldavad näiliselt turvalist ümbrust. Lääne prefektuuri haldusalas on maapiirkondades varastatud mitu sõidukit, millel lisaks lahtistele ustele on jäetud ka süütevõtmed ette. Lisaks neile teadetele registreeriti möödunud nädalalõpul kaks vargust lukustamata ustega sõidukitest. Möödunud neljapäeval varastati Pärnus Papiniidu tänaval kaubanduskeskuse parklas lahtiste ustega autost õlakott koos sularaha, telefoni ja dokumentidega. Kahju oli omanikule 390 eurot. Lisaks sellele varastati Haapsalus varastati 19. juuli öösel Lossipargis lukustamata ustega sõidukist rahakott koos sularaha ja dokumentidega. Kahju ulatus 1940 euroni.

Marge Kera
Pärnu kriminaaltalituse juht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments