Viimane Airport Jam toob kohale tuhandeid tantsumuusika fänne

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Airport Jam 2011

Airport Jam 2011. Foto: Markus Sein

Tänavune Airport Jam jääb korraldajate sõnul viimaseks.

"Iga ilus asi saab ükskord otsa," ütles festivali korraldaja Antti Tsugart. Tsugarti sõnul ei ole festivali lõpetamise põhjuseks tüli Ridala vallavalitsusega, mille esindajad on varem kahelnud selles, kas Airport Jami tasub siin korraldada.

"Konkreetset vastuseisu pole olnud, aga on olnud nurinaid. Aga koostöö on siiski olnud suhteliselt hea," lausus Tsugart. Tsugarti sõnul saadi tänavu Ridala vallaga üsna kiiresti kokkuleppele. Kaitseliit, kellele kuulub Kiltsi lennuväli, on Tsugarti väitel olnud samuti koostöövalmis, kui korraldajad ettekirjutustest kinni peavad.

Airport Jami peetakse juba kaheksandat korda. Ühel korral toimus üritus Tallinnas siseruumides, kuid kõiki välifestivale on peetud Kiltsi lennuväljal. Viimati oli festivalil külastajaid 4000 ringis. "Raske öelda, kui palju inimesi tänavu tuleb. Ehk umbes 4000-5000," pakkus Tsugart.

Tänavu tuleb Kiltsisse 6 lava ning kuni 100 esinejat. "Esinejaid oleme reklaaminud 80, kuid hetkeseisuga tuleb neid isegi 100 kanti," ütles Tsugart. Kohale tuleb ka mitmeid maailmakuulsaid DJsid. 

"TJR, kes tuleb USAst, on kõige populaarsem ja on näiteks teinud koostööd Pitbulliga. Lisaks veel Michael Woods Inglismaalt, Psyko Punkz Hollandist ja Congorock Itaaliast," loetles Tsugart tuntumaid artiste.

Airport Jam saab tänavu omale ka ametliku hümni, mille kingib festivalile Power Hit Radio.

"Airport Jam on ainuke Eesti oma elektroonilise tantsumuusika suurüritus, seega tahtsime oma panuse anda. Seda enam, et tegu on viimase Airport Jamiga," selgitas üks hümni loojatest Andres Puusepp.

Airport Jam 2014 hümni autorid on Power Hit Radio DJd Erkki Sarapuu, Andres Aljaste, Andres Puusepp ja Urmas Kolsar.

"Hümn on algusest lõpuni meie tehtud," rääkis Puusepp. "Kogunesime poistega, jõime õlut, kuulasime erinevaid elektroonilise tantsumuusika lugusid ja panime paika, milline hümn võiks olla ja kuidas see kõlama hakkab." Tema sõnul pani loole põhja alla Andres Aljaste. Teised aitasid hümni üles ehitada.

Airport Jam toimub 25.-26. juulini Kiltsi lennuväljal. Festivali pääse maksab eelmüügis 35 eurot ning kohapeal 40 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jäme Jõusaalist
9 aastat tagasi

Noored saavad jälle pugeda ja oma tasuta tööjõudu välja pakkuda…))) Aga ehk polegi tasuta? Ehk saab tankisti paberid hoopis peale edukat eksamit:)

Martti
9 aastat tagasi

Peaks kindlasti minema,see ei ole selline üritus mida korraldab Ansip st. Ei tantsi partei heaks.

vat
9 aastat tagasi
Reply to  Martti

jaah,saab jälle nina jahuseks ning naabrimehele molli sõita! vägev! kohe kindlasti hea pidu

See,et
9 aastat tagasi

….. kohale tuleb tuhandeid tantxumuusika armastajaid,pole paha. Muusika maitseid on erinevaid ja ega igayhele peagi polka meeldima…..