Galerii: XXI Haapsalu Keelpillifestivali avakontsert

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

1994. aastal alguse saanud juulikuus toimuv keelpillifestival on suvine muusikapidu kaunis kuurortlinnas Haapsalus, mis keskendub keelpillimängule erinevates vormides klassikast kuni jazzi ja popini.

21. Haapsalu Keelpillifestivalil saab 21.-24.juulini kuulata väärt muusikat linna ilusates kontserdipaikades erinevatele koosseisudele duost orkestrini.

Avakontserdil Toomkirikus kõlasid orkester Barocco Boreale (põhjamaine barokk) esituses Evaristo Felice Dall´abaco, A. Vivaldi, J. H. Romani, G. F. Händeli kontserdid. Orkester on loodud Soomes Pohjanmaa piirkonnas elavate barokkmuusikute algatusel soovist, et vanamuusika kõlaks ajastukohastel pillidel ka põhjapool Helsingit. Orkestris mängivad Soome parimad barokkmuusikud ja põhimõtteliselt tegutsetakse ilma dirigendita nagu suur 12-liikmeline kammeransambel.

Jaani kirikus 22. juulil astuvad üles Eesti tuntud ja tunnustatud keelpillimängijad, et tuua kuulajateni kauneid duette erinevatel keelpillidel.

Sama päeva õhtul kell 21.00 kõlab Kultuurikeskuses kitarrimuusika. Esmakordselt festivali ajaloos saab kuulda suurepärast kitarriduot, kes interpreteerib uut muusikat klassikalisele kitarrile – esinevad noored kitarristid Dmitri Timoshenko (Eesti – Soome) ja Orestis Tsiakmas-Willemen (Kreeka – Soome) esitades Tšaikovski, Skrjabini, Piazzolla jt. teosed mis on duole arranžeerinud Dmitri Timoshenko.

Kolmapäev, 22. juuli pakub Haapsalu Põhikooli aulas kell 12.00 Koosmängude tasuta kontserdil noorte keelpillimängijate esituses kireva kava.

Samal õhtul kell 19.00 on Toomkirikus galakontsert, kus esinevad erinevatel konkurssidel silma paistnud noored keelpillimängijad Eestist ja Venemaalt festivali orkestri saatel Mikk Murdvee dirigeerimisel.

Neljapäeval kell 13 lõpetab festivali XX rahvusvahelise keelpillimängijate suvekursuse orkestrite kontsert Kuursaalis Kaspar Mändi ja Villem Peäske dirigeerimisel.

Festivali kunstiline juht on Eva Punder.

Festivali korraldab kümnendat aastat MTÜ Haapsalu Kontserdiühing.

Fotod: Arvo Tarmula

keelpillikontsert (1) keelpillikontsert (2) keelpillikontsert (3) keelpillikontsert (4) keelpillikontsert (5) keelpillikontsert (6) keelpillikontsert (7) keelpillikontsert (8)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments