Urmas Sukles: Kas sa koolis oled käinud?

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu volikogu revisjonikomisjon otsustas eile pärast linnapea Urmas Suklese ärakuulamist, et aurupaadihange on korrektselt tehtud ja linnavalitsusele etteheiteid ei ole.

Kuna komisjoni istung oli kinnine, ootasid ajakirjanikud linnapead linnavalitsuse maja juures. Pärast pooleteisetunnist revisjonikomisjoniga rääkimist ei olnud Haapsalu linnavalitsusest väljuval linnapeal Urmas Suklesel Lääne Elu ajakirjanikele muud öelda, kui:

„Kumb teist see Loodus on? Tead, mis asjad on käive ja kasum? Kas sa koolis oled käinud? Ajakirjandust oled õppinud? Ajakirjanduseetikast oled midagi kuulnud? Kas sa ise oma lugusid lugenud oled? Miks sa avaldad selliseid kallutatud lugusid? Peegli ajal ikkagi õpetati koolis ajakirjanduseetikat ja kuidas kallutatud lugusid ei tohi teha.“

Suklese sõnavoolu katkestas helisev telefon: „Me kohe tuleme!“ Samal ajal istus Haapsalu linnavalitsuse avalike suhete juht Tõnu Parbus linnapea villise kõrvalistmele.

„Vaata eetika üle, hiljem on elu kergem,“ ütles Sukles ja istus ka autosse.

Aurupaadihanke kohta ei öelnud linnapea sõnagi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
76 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Taevaisa Taeblast
9 aastat tagasi

Linnapea Sukles ei ole rumal,kes hakkaks inetuid tegusid tegema oma meeskonnaga. Selge on üksasi Eestlastel see: Teed sa head siis vastupead sa saama pead .Mütsi pole mõtet pähe tõmmata ,Haapsalus on elu ja see on hea.

irw
9 aastat tagasi

palju sulle selle loba eest lubati?

Ivo Falk
9 aastat tagasi

Mage on asja juures, et kogu kriitika toimub anonüümselt. Kes te olete sellised nende nimede taga? Linnapea võib ju teada või aimata, ülejäänud lugejad mitte. Äkki olete ka kohalikud poliitikud, pange nimi kirja, ma tulen ja annan võib olla oma hääle valimistel teile selle “konstruktiivse” kriitika eest. Seni kui sa oled lihtsalt mr X või pr Y, võid olla ka lihtsalt tainapea!

lambiain
9 aastat tagasi
Reply to  Ivo Falk

Kui sõnumit ei ole võimalik peksta (maakeeli – seis on liiga p*rses), peksa sõnumitoojat. Lihtne loogika, mida praegu hoolikalt rakendatakse.

Kodanik
9 aastat tagasi

nii ei suhelda. ei vasakult ega paremalt

Urmas+Sukles
9 aastat tagasi

Eks ikka on targemat teha, aga kui inimene on eksiteele viidud, siis selgitada on vaja. Ma ei räägi muidugi mind vihkavatest inimestest, sest nende seisukohti ma ei muuda. Nende puhul ma saan aga seda öelda, et nad pole minu jaoks anonüümsed!

Kaarel
9 aastat tagasi
Reply to  Urmas+Sukles

Äkki saaks nüüd lõpuks kogu paadidiili siia ilusasti kirja panna, jääks ehk vihkajaid vähemaks. Teame, et paat maksis 30 tonni. Mida tehti ja osteti ülejäänud 45 eest? Mina isiklikult pole ei kellegi poolt ega vastu, tahaks lihtsalt teada.

En.
9 aastat tagasi
Reply to  Kaarel

Väike(?) summade vahe jääb paratamatult sisse. Verlin poetas ju ühes kommentaaris, et paadiostul peteti Rootsi maksuametit, st hind, mida müügikuulutuses näidati, pole sama, mida reaalselt maksti. Eestis jääb see väide eraisikust automüüjale ja ostjale tõenäolisel arusaamatuks, sest nad pole käest-kätte tehingu puhul pidanud riigile sentigi maksma (kui auto registreerimine v.a.). Aga juriidiliste isikute maailmas troonib käibemaks üle kõige nii Eestis kui ilmselt ka Rootsis. Viimases vast valusamadki, miks muidu Rootsi rikkurid tulistvalu ‘vabasse maailma’ pagevad. Mistõttu eeldangi, et paadimüüja tahtis 30 000 euri puhtalt kätte, jättes maksuosa uue omaniku kanda. Kui nüüd Rootsi maksuamet teada saaks, et tegelikult maksis ostja… Loe rohkem »

ei tunne süüd
9 aastat tagasi
Reply to  Urmas+Sukles

Eks sa oled Sukles ise sinna palju kaasa aidanud,et sind vihkavaid inimesi rohkem kui üks on.

Ivo Falk
9 aastat tagasi

Kas linnpeal midagi targemat pole teha kui anonüümsetele tainapeadele Lääne Elu kommentaarimus selgitusi jagada? Oposiotsinääride poolt ikka väga mage ja argpükslik käitumine.

mis mage
9 aastat tagasi
Reply to  Ivo Falk

Mis siin sinu arust magedat on? Opositsioon räägib oma nõudmistest ju täiesti avalikult ja korrektselt. See, et Sukles kõike enda vihkajateks ja vastasteks peab, on tema probleem. Alati kui keegi midagi kriitilist ütleb, sõidab tal katus täiega ära.

Kuglimugli
9 aastat tagasi

Lääne Elust on saanud kohalik kobruleht.

Uhh huu
9 aastat tagasi

Kui Sukles on koolis käinud ja Juhan Peeglit teab-tundis, aga miks ta end kirjanduskangelase Peeter Paani rüüs olla tahab?

TõeMeeli
9 aastat tagasi

Kui nii on lood nagu sa, Kustas kirjutad, siis peab ta küll mõne noorema vastu välja vahetama, kes rohkem kannab. Aga hea on see, et ta oma tööülesandeid unarusse ei jäta, saates abilinnapead tööülesandeiid jätkama.

Teadmist, mida oled kuulnud, on ikka kuratlikult raske enda teada hoida.

mis teha
9 aastat tagasi
Reply to  TõeMeeli

aga miks Kustas peaks seda kuuldut endale hoidma? Need ei ole mingid teadmised,mis riigisaladust endas varjaks,pigem on need tavapärased jutud,mida linnapeast peale üritusi räägitakse. Siin me kuuleme targutamist selle ümber,kui õige aurupaadi ost on olnud,ma ei ole kuulnud aga ühtegi selgitust sellele,millega Suklese vihapurskeid ja kontrollimatuid emotsioone õigustada,pealegi see siin artiklis ei ole esimene ega viimane kord. Tema käitumine ei ole linnapeale kohane ja sellest võiks ükskord aru saada. Kui inimesel on juba ükskõik,kus ta sülg purskab,siis peaks tema esindusroll ka läbi olema,linna eesotsas olgu inimene,kelle on mingigi moraalitunnetus olemas. Üllatama paneb mind see,et elatud aastate jooksul ei ole Sukles… Loe rohkem »

Kustas
9 aastat tagasi

Sukles on üks ennasttäis sell, kes ei kõlba omavalitsusjuhiks. Olen kuulnud mitmeid lugusid tema joomingutest Ukrainas, Peterburis ja samuti ka kodulinnas maksumaksja raha eest. Seda nimetatakse sõprussuhete arendamiseks. Haige pea tõttu on sunnitud teda järgmise päeva üritustel asendama abilinnapead. Mees on roostes ja amortiseerunud ning tuleb asendada. Mida kiiremini, seda parem Haapsalule ja ka Läänemaale.

Maali
9 aastat tagasi

Lugesin selle kõik läbi. Mõte linna poolt oli tore. Ja kui nüüd selgub, et rahadega kõik korras, siis on ikka Suklesele vastikult liiga tehtud. Meenub kunagine Aivar Mäe süüdistamine Peterburi kiriku taastamisel, et rahasid kõrvale läinud, arvestamata korruptsiooni Venemaal asjaajamisel. Võib olla kohatu võrdlus, aga mul tekkis seos. Nii lihtne on vinguda. Poliitiline võitlus ja üksteise mustamine nõme. Vaene vana aurupaat!
(minu arvamus muutub kohe, kui keegi suudab mulle tõestada, et keegi tehingult ebaseaduslikult kasu saanud.)
Aga praegu – kurb kuidagi.

oh jah
9 aastat tagasi
Reply to  Maali

vot nii lihtne teid ongi veenda,et kõik on kuld mis hiilgab ja sellepärast naiivselt te ikka ja jälle valite reformierakonna poolt.

Maalile
9 aastat tagasi
Reply to  Maali

Küsimus ju selles, et maksumaksja pahandab Suklese ja linnaametnike (Suklese meeskonna liikmed) peale seetõttu, et nende suust tuli väide – ei mäleta. Kui juba nii väikese aja tagant rahaasju ei mäletata, siis on see kurjast. Lollilegi selge, et seesugune riigihange oleks tulnud tühistada. Kas tõesti arvab Sukles, et rahvas on LOLL? Naiivsus kuubis seesuguselt mehelt.