Siseminister Pevkur: merepäästevõimekus lähiaastail suureneb

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Minister Hanno Pevkur 067

Siseminister Hanno Pevkur. Foto: Urmas Lauri

Eile Hiiumaad külastanud siseminister Hanno Pevkur kinnitas, et Hiiumaa merepäästevõimekus ei vähene, vaid lähiajal võimekust hoopis suurendatakse.

Minister toonitas, et merepäästevõimekus kasvab tuntavalt. „Oleme hetkel soetamas nelja päästepaati, sealhulgas ühte Hiiumaale Käinasse ja lähiaastail on plaanis soetada lisaks uutele väikepaatidele ja muule varustusele ka kaks suurt multifunktsionaalset laeva, mis kindlasti suurendavad tuntavalt Eesti merepäästevõimekust,“ osutas Pevkur.

Pevkur märkis, et merepääste taset tuleb järjepidevalt arendada. Näiteks pakutakse merepäästevõimekuse suurendamiseks praegustele politseinikele soovi korral merepäästekoolitust ning esimesed Hiiumaa korrakaitsepolitseinikud on koolituse juba läbinud. Pevkur tunnustas ka vabatahtlikke merepäästjaid, kes on valmis vajaduse korral appi tulema, ning lisas, et võimalusel peaks vabatahtlikku merepäästet rohkem toetama.

Merepäästepaadid on lisaks Käinale plaanis hankida ka Orissaare (Saare maakond), Paldiski (Harju maakond) ja Häädemeeste (Pärnu maakond) komandodele.

Hiiumaa ümbruses on tänavu esimese kuue kuuga olnud 8 merepäästejuhtumit ning merealal vajasid abi 15 inimest, kes kõik päästeti. Võrreldes 2014. aasta esimest poolaastat möödunud aasta sama perioodiga on merepäästele reageerimise kiirus oluliselt paremaks muutunud. Tänavu on Hiiumaa ümbruses võrreldes möödunud aasta sama perioodiga tehtud kaks korda rohkem merepatrulle – 23 asemel 46. Kärdla kordonis on sel aastal toimunud 13 merepäästeharjutust ja treeningut, samuti peeti 11. juulil ühisõppust Kärdla lennujaama päästeüksusega.

Kärdla kordoni hallata on 326-kilomeetrine rannajoon. Politsei- ja piirivalveameti uues struktuuris on Hiiumaal 12 merepäästja ametikohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments