IRL nõuab aurupaadihanke sõltumatut hindamist

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

mäesalu

Haapsalu linnavolikogu liige Merle Mäesalu. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu volikogu revisjonikomisjon leidis, et aurupaadi hange on korralikult tehtud, IRL soovib sõltumatut eksperdihinnangut.

Eile kell 11 algas linnapea kabinetis revisjonikomisjoni istung, kus kuulati Haapsalu linnapea Urmas Suklese selgitusi aurupaadihanke asjus. Kohe pärast istungi lõppu leidis komisjon, et hankega on kõik korras.

Revisjonikomisjoni esimehe Heinar Tuulbergi sõnul on komisjonil töö veel pooleli, kuid nad hindavad hanke õiguspäraseks, sest pakkumus ei ole ületanud hanke summa piire.

IRLi esindajana komisjonis osalenud Merle Mäesalu tegi enda sõnul kogu oma fraktsiooni nimel ettepaneku küsida sõltumatu eksperdihinnang aurupaadi hankele, näiteks rahandusministeeriumi riigihangete osakonnast. Samuti soovib IRL eksperdihinnangut linna tänavate rekonstrueerimise hankele ja lõbusõidurongi hankele.

„See on lisakulu linnale,” ütles selle peale Tuulberg. „Volikogu rahast ekspertiisiks ei piisa.”

Samuti ei uskunud ta pädeva eksperdi leidmisse, kes leiaks hangetest midagi sellist, mille peale nad ise ei tule.

Loe pikemalt Lääne Elu paberlehest!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
9 aastat tagasi

pealkirjas onju IRL, seepärast puutub.

kodanikule
9 aastat tagasi

Oled Ref-i ripats? Ma ei saa aru mis IRL siia puutub? Mina linnakodanikuna tahan teada tõde, mitte ula-mula mida Sukles oma suust välja ajab. Ja ärge hakake võrdlema linnapead Suklest linnapea Alveriga, neid seob vast ainult see, et mõlemad on mehed ja tohtri haridusega aga aumehelikkusest jääb Suklesel väga palju puudu. Ei ole võrreldavad isegi esimese ja teise ametiperioodi Sukles.

Kodanik
9 aastat tagasi

peatselt saab seda Tuulbergi akti lugeda, siis on näha kes küsis, mida küsis või oli IRLil kodutöö tegemata. Heinar võiks selle avalikustada.

Tuomas
9 aastat tagasi

Sukles võiks riigimehelikult aus olla ja tunnistada oma ja oma meeskonna viga, mitte otsida vigu ajakirjanduses. Vaevalt, et ta Juhan Peeglist rohkem kui nime teab.

TõeMeeli
9 aastat tagasi

Tõesti või? Miks ka mitte. Aga enne pole alust kui ekspertiis tegemata. Aga kus ma võin kindel olla, et sõltumatud rahast sõltuvuses pole. Enne peaks sõltumatu ekspertiisi tausta kontrollima. Hea oleks kaasata need suguvõsa uurijad, et me jälle ämbrisse ei astuks.Tark ei torma.

Kätlin
9 aastat tagasi

Lääne Elu peaks selle IRL eest ise tasuma, siis oleks aus värk.

tõesti või?
9 aastat tagasi
Reply to  Kätlin

äkki võtaks selle raha hoopis sellest kasumist,mis paadi ostuga endale tekitati,oleks veelgi ausam.

TõeMeeli
9 aastat tagasi

IRL soovib sõltumatut eksperdihinnangut.
Mina arvan, et See, kes nõuab uut ekspertiisi- see peaks ka selle eest tasuma.

August
9 aastat tagasi

Tuulberg, oled vist majandusharidusega ja siis peaksid teadma, et kui pole raha linnal ekspertiisi läbi viimiseks, siis võiksid välja öelda mõtte – edaspidiseks, seesuguste olukordade vältimiseks, tuleks linnal ebakompetentsed linnaametnikud (loe politikust ametnikud) välja vahetada spetsialistidega.

Kätlin
9 aastat tagasi

tegelikult on naljakas, millisesse ämbrisse on lääne elu astunud. Inimpsüühika on ikka mõnikord väga reetlik.

Kätlinile
9 aastat tagasi
Reply to  Kätlin

ja selle ämbri sa leidsid siit komisjoni otsusest või? Arvasid sa hetkekski,et sealt võiks teine otsus tulla? Mina mitte ja seda mitte sellepärast,et kõik õige oleks,vaid et kõik on otseselt või kaudselt ostetav või mõjutatav ehk siis negatiivne otsus võib tervisele kahjulik olla.

kodanik
9 aastat tagasi
Reply to  Kätlinile

Komisjon a’la Tuulberg tegi kindlaks, et 90’000 on vähem kui 100’000. Kas kogu lugu või? Palju õnne, Tuulu!

Kalle
9 aastat tagasi

Pakkumine ei ületanud hanke piire? Kas see oli ainus asi, mille komisjon suutis kindlaks teha? See oli ju teada! Andke andeks aga mina kolin teise linna.