Muhu Väina regati Kärdla ringil oli läänlaste laevastik kenasti pildil

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Edasi muhu väin piret salmistu

ORC III grupis oli neljakordn Muhu Väina regati võitja Edasi Haapsalu Jahtklubist Koit Pautsi meeskonnaga avaetapil teine. Foto: Piret Salmistu

Eile sai oma esimese stardi merel A. Le Coq 57. Muhu Väina regatt. Regati esimene etapp sõideti Kärdla lähistel 9-23-miilisel distantsil, kus stardihetkel kella 13 ajal puhus kirdetuul väga vahelduva kiirusega kahest kümne meetrini sekundis ja merel olid ka alla meetri kõrgused lained. Purjetajad said tunda nii tuult kui vihma ja kohati ka tuuleauke. Läänemaa jahtidel algas regatt üldjoontes hästi, sest oma jahiklassides oldi kenasti pildil.

Suurimate ehk ORC I grupi jahtide distants oli ca 23 miili-pikkune ja Kalev Jahtklubi jaht Reval Cafe Eero Panki juhtimisel kulus distantsi läbimiseks kolm ja pool tundi. Grupis võistleb 16 jahti.

ORC II grupis, kus võistlevaid jahte 16, sõitsid eilsel distantsil läbi 19,2 miili. Tulemused tegi erakordseks fakt, et korrigeeritud aja arvutamise tulemusel saadud sekundipealt võrdsete aegade tõttu läks esimene koht jagamisele kahe jahi vahel – Pärnu Jahtklubi jahi Põhjakonn, mille kapteniks Peeter Volkov ja Kalev Jahtklubi jahi Bossa Nova, millel Margus Zuravljovi tiim. Ka nendel kulus distantsi läbimiseks kolm ja pool tundi..

ORC III grupis, kus läbida tuli 9 miili, oli võidukas Leedu jaht Tango Aidas Narbutasega roolis. Rohkem kui neli minutit kaotas Tangole neljakordne Muhu Väina regati võitja Edasi Haapsalu Jahtklubist Koit Pautsi meeskonnaga.

Grupis ESTLYS I, kus jahte kirjas 20, oli distantsi pikkuseks 19,2 miili ja kiiremad läbisid selle kolme ja poole tunniga. Esimese koha sai Mir Aleksandr Kulikoviga roolis St. Peterburgist.

ESTLYS II grupil oli distantsi pikkuseks 13,8 miili. 17 jahi hulgas oli parim Läti jaht Arabella jahtklubist Usmas Stanislav Backansi juhtimisel.

ESTLYS III grupi jahid, mis sõidavad ka Eesti meistri tiitlile, läbisid 9,9 miili enamasti alla kolme tunniga. See on regati suurima osavõtuga grupp, kus võistleb 23 jahti. Võidu võttis Kalev Jahtklubi jaht Frida Andres Kõndi meeskonnaga. Haapsalu Jahtklubi jaht Black Bird Tarmo Polliga roolis jäi maha ca pool minutit. Kolmandaks tuli samuti Haapsalu jahtklubi jaht – Aurora Pille Kaasiga roolis kaotades vähem kui minutiga. Haapsalu Jahtklubi jaht Luisa Henry Viiretiga roolis kaotas Aurorale seitsme minutiga ning sai seitsmenda koha.

Folkbootide arvestuses, kellele teepikkuseks anti ette 9,9 miili, sai parima tulemuse Kalev Jahtklubi jaht Greta Mikk Kööseliga roolis. Teise koha sai Haapslau Jahtklubi jaht Tuuli Olev Oolupi meeskonnaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments