Juhtkiri: Suutmatus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Haapsalu Vikerkaare lasteaia remont pidi kõigepealt algama 2011. aasta sügisel. Siis 2012. aprillis, 2012. juunis, 2013. juunis, 2014. aasta märtsis. Nüüd on leping ehitajaga lõpuks allkirjastatud ja töö peaks paari nädala pärast algama. Loodetavasti. Praegu on juuli 2014.

Vikerkaare lasteaia remonti kõlbas lubada küll valimisprogrammides, aga tegudeni jõudmine on käinud üle kivide ja kändude. Remonti on mitmel põhjusel korduvalt edasi lükatud ning kui vähemalt esimestel kordadel olid põhjused tõsised nagu rahapuudus, siis näiteks viimasel korral oli see suisa anekdootlik – ingliskeelne teavitus jäi välja saatmata.

Huvitav, kui nüüd remont uueks tähtajaks, järjekorras juba kuuendaks, valmis ei saa, mis siis selle põhjuseks tuuakse. Neli aastaaega ja rahvusvaheline imperialism? Mõjuagentide salasepitsused? Nali naljaks, aga kogu selle jama tõttu kannatavad lapsed ja nende õpetajad. Võiks ju olla optimist ja arvata, et järgmisest sügisest saavad nad naasta remonditud lasteaeda. Aga asjade senine käik ei anna mingit põhjust optimismiks.

Kõik see paneb tõsiselt mõtlema Haapsalu haldussuutlikkuse üle. Samuti selle üle, kas keegi linnavalitsuses selle korralageduse eest ka vastutama pannakse. Sellegi üle, kas valija ikka valimislubaduste täitmise üle arvet peab. Võiks pidada. Kevadel küsiski Lääne Elu oma Vikerkaare lasteaia teemalises juhtkirjas, kes vastutab. Küsimus on endiselt õhus. Vastust pole ikka veel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Opladii
9 aastat tagasi

Jah, linnavalitsuse suutmatus tõsisemate ettevõtmiste osas on teada, aga ikkagi oskab teie linnapea priisata – temal on seal elada ja mida te kraaksute.

valimislubadus
9 aastat tagasi

ansap lubas pensionid kahekordistada, muudkui kaagutas enne valimisi, kui ilus elu saab penskaritel olema, kodukulud on nii alla viidud, et vaata, et kõik saab tasuta, õnn ei ole rahas ütles laal ja läks panka aega veetma