Surfarid vallutavad taas Roosta

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Foto: Eesti Purjelaualiit

Surfilaager Roostal

Roosta surfilaager. Foto: Eesti Purjelaualiit.

Juba 16. korda peetav surfilaager, Eesti surfispordi suurim üritus, naaseb taas Roostale.

„See on kõige lihtsam ja soodsam viis surfiga tutvumiseks. Teist sellist võimalust Eestis ei ole. Seal on suurepärane asukoht, meelelahutus ja bändid. Tervele perele on tegemist,“ selgitas surfilaagri korraldusmeeskonna pressiesindaja Helen Unt.

Undi sõnul panevad laagris oma telgid üles kõik Eesti suuremad surfiklubid, mis tutvustavad huvilistele spordiala ning rendivad varustust. Maha peetakse ka terve rida võistlusi, mille seast tõstis Unt esile SUPi (stand-up paddleboarding) 5km maratoni.

„Kui muidu on surfispordi jaoks vaja palju tuult, siis SUP on mõeldud tuulevaikse ilma jaoks. Surfar seisab laual ning kasutab liikumiseks aeru. Samas ei ole selle puhul tuult ja laineid, mis teeb tasakaalu hoidmise lihtsamaks,“ kirjeldas Unt.

Undi sõnul on SUPi maraton rahvaüritus, kuhu on oodatud kõik. „Selleks ei ole vaja suurt väljaõpet. Tasakaal ja sõitmine on võimalik omandada paarikümne minutiga,“ ütles Unt.

Tänavune surfilaager juhindub rohelisest mõtteviisist. Kogu prügi, mis laagris tekib läheb taaskasutusse. „2012 oli surfilaagris esimest korda selline korraldus. See, kui palju vähenes prügitootmine, oli meeletu. Ainuüksi pandipakendeid koguti 14 000, mis oleksid kõik läinud muidu lihtsalt olmeprügi hulka,“ lausus Unt. Laagrialal on keelatud plastiknõud ja -topsid. Kõik toitlustajad serveerivad Undi sõnul ainult pabernõudel.

Laagrisse pääseb piletiga, mida tähistab käepael. Käepaelte olemasolu kontrollivad Undi sõnul regulaarselt turvamehed, kuid ajutiste aedadega rannaala siiski sulgema ei hakata.

Undi sõnul on raske öelda, kui palju külastajaid tulla võib. „Hea ilmaga on meil olnud 4000 külastajat, halva ilmaga 2000. Aga tegelikult üle 4000 me sisse lasta ei saa, sest asukoht on RMK puhkeala ning see seab omad piirangud,“ ütles Unt.

Meelelahutusprogrammis astuvad üles Eesti värskeim ja kuumeim popmuusika taevasse sööstnud komeet Super Hot Cosmos Blues Band, Tenfold Rabbit, Smilers, Craig Suttonit (UK) jpt.

Roosta surfilaager toimub 10.-13. juulil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Galerii: Surfilaager Roostal | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Roosta surfilaager. Laupäevane laagrimelu pildis. […]

Oh+elu+eluke
9 aastat tagasi

Salajane, ära nüüd rohkem tulita ega mossita- viid sedasi päikse pilve taha.
Ma mõtlesin, et kui ingujad saavad infarkti, siis naljaga annab asja praavitada. Ma olen päris arukas jahedamate ilmadega, aga kui kuumus liiale läheb, siis surfan sinna naljalainele.
Aga kuna kuupäev ka nüüd paigas, siis rohkem enam südant sinu pärast ei valuta. Kena nädalavahetust.

Oh+elu+eluke
9 aastat tagasi

“Kes on majas peremees” küsis julgust võtnud mees tuppa sisenedes. Kui naine korra lajatas, oli vennike nurgas ja piiksus: kas küsida ka enam ei tohi?

Nii, et küsi aga julgesti, ega küsija suu pihta lööda.

Ärge laske ennast häirida- müratundlikud hinged pange aga klapid pähe ning salapärasele soovin, et oleksid 4001, sest 4000 lastakse ainult sisse.

salajane
9 aastat tagasi
Reply to  Oh+elu+eluke

Kas kusagilt paistis välja, et ma OLEKS tahtnud osaleda? Sa ei pea muretsema, et ma OLEKS 4001, ma ei ole soovinudki tulla. Soovisin aga rannas puhata ja üritusest eemal olla. Kas nii raske on mõista? Kuupäeva artiklis ei olnud, hiljem see lisati sinna.

ohjah
9 aastat tagasi

Mis krdit te jälle virisete … midagi tehakse on häda, midagi ei tehta on jälle häda … olge vait ja tundke elust rohkem rõõmu … miskit muud peale infarkti sellise ingumisega endale ei too.

salajane
9 aastat tagasi
Reply to  ohjah

Nii kuri kohe!!!!! Kas on valearvamus ja sinu arvamus, et teised peavad vait olema? Tahtsin teada, millal toimub, et eemale hoida. Muud midagi.

Egge
9 aastat tagasi

Loodetavasti ei ole seal muusika nii vali, et 800 m peal iga heli tugevalt kõrvus.

salajane
9 aastat tagasi

Väga salapärane tundub, ei ole aru saada millal see toimub. Teaks eemale hoida ja rannamõnusid kusagil mujal nautida.

öhöö
9 aastat tagasi
Reply to  salajane

See ongi salastatud üritus – toimumisaega teavad ainult korraldajad ja ajakirjanik 🙂