Suurperede suvekooli Hiiumaal on oodata enam kui pooltuhat osalejat

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Perepev51-viMullune Hiiumaa perepäev peeti samuti Kassaris. Foto: Urmas Lauri

Sel nädalavahetusel toimub Hiiumaal Kassaris Eesti lasterikaste perede liidu suvekool, kus kohtuvad juba 19. aastat lasterikkad pered.

Suvekooli oodatakse ligi 600 osalejat erinevatest Eestimaa paikadest, külla on oodata lasterikkaid peresid ka Lätimaalt.

Sündmuse peakorraldaja Hiiumaa lasterikaste perede ühenduse juhatuse esimehe Rein Jürimäe sõnul on suvekooli näol tegemist lasterikaste perede liitu kuuluvate perede aasta ühe tippsündmusega, mis suurendab perede sotsiaalset aktiivsust ning arendab suhtevõrgustikku. "Võõrustajatena soovime tähelepanu pöörata just piirkondlikule eripärale, kogukonna pärandkultuurile ja kohatunnetusele," ütles Jürimäe.

Kolme päeva vältel toimub palju huvitavat. Tutvutakse Hiiumaa kaunite paikade ja vaatamisväärsustega, tehakse sporti ning viiakse läbi käsitöö ja meisterdamise töötoad nii lastele kui vanematele.

Suvekooli läbivaks teemaks on kohaliku loodus-, ajaloo- kui kultuuripärandiga tutvumine.

Ajakirjanduse rollist räägib ajakirja Director peatoimetaja Taivo Paju ning õhtutel saab tantsujalga keerutada ansamblite H3 ja Untsakad saatel.

„Suvekool on traditsiooniline ettevõtmine, mida korraldatakse igal aastal erinevas maakonnas. See on lasterikka pere kvaliteetaeg, koos olemise ning teiste peredega taaskohtumise aeg“, ütles lasterikaste perede liidu president Aage Õunap.

Suvekool avatakse reedel, 11. juulil kell 16 Kassari kiigeplatsil ning suvekool lõpeb pühapäeval.

Eesti Lasterikaste Perede Liit tegutseb 1996 aastast ning sinna kuulub 18 organisatsiooni enam kui 1200 suurperega erinevatest maakondades.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments