Mullusega võrreldes on puuginakkustesse haigestumine vähenenud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

puuk_indexPuuk. Foto: www.puuk.ee

Tänavu on nii borrelioosi kui puukentsefaliiti haigestumine mullusega võrreldes langenud.

"Kui vaadata numbreid, siis haigestumine on vähenenud. Juunikuu jooksul on registreeritud Lyme'i tõbe ehk borrelioosi 95 korral. Aga möödunud aastal registreeriti samal perioodil 109 juhtu. Sama on puukentsefaliidiga – kui möödunud aastal registreeriti juunis 26 haigusjuhtu, siis sellel aastal ainult üks," ütles BNS-ile terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna juhataja Natalia Kerbo.

Ta seostas paranenud statistikat jahedate juunikuuilmadega. "No vaadake, milline ilm oli – kes sellise ilmaga ikka metsa läheb. Kui ilm paraneb, siis loomulikult hakkavad inimesed rohkem metsas käima," selgitas Kerbo. "Olukord on väga soodne – soolenakkustesse haigestumine on samuti vähenenud."

Olgugi et tänavu kevadel leiti Eesti puukidelt uut haigustekitajat, candidatus neoehrlichia mikurensise bakterit, ei ole senini teada ühestki nakatumisjuhtumist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments