EASi juhiks valiti Hanno Tomberg

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu kinnitas sihtasutuse uueks juhatuse liikmeks Hanno Tombergi, kes asub ametisse 14. juulil 2014.

EASi nõukogu esimehe Ahti Kuninga sõnul oli Tombergi valik nõukogu üksmeelne otsus. „Kuigi juhatuse liikme konkurss osutus populaarseks ja häid inimesi oli mitmeid, oli Hanno Tomberg tugevaim kandidaat. Hanno arusaam EASi juhtimisest ja organisatsiooni arendamisest avaldas nõukogu liikmetele muljet. Tegemist on pikaajalise staažiga tippjuhiga, kes on tulemuslikult eestvedanud väärikaid organisatsioone. Kindlasti räägib Hanno kasuks tema kauaaegne majandusajakirjaniku ja meediajuhi kogemus ning osalemine avalik-õigusliku organisatsiooni tippjuhtimises,“ lisas Kuningas.

Hanno Tombergi sõnul on EAS-i juhtimine suur väljakutse, sest lähemate aastate jooksul peab EAS-ist saama veel rohkem klientidele suunatud organisatsioon, kes toetuste jagamise kõrval nõustab senisest enam ettevõtjaid. „EAS peab olema Eesti ettevõtjatele esimene partner ideede elluviimisel ja seejuures keskenduma eelkõige ekspordivõimekusega ettevõtetele. EAS on teinud oma tööd hästi siis, kui 2020. aastal on Eestil rääkida rohkem edulugusid kui täna,” nentis Tomberg.

Tomberg rõhutas, et koos ettevõtlusorganisatsioonide ja teadusasutustega on oluline viia ellu ideed, kus rakendatakse uusi tootmistehnoloogiaid, kasutakse innovaatilisi lahendusi või luuakse uus tuleviku majandusharu. Tema sõnul tähendab see tihedamat koostööd majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Arengufondi ja Kredexiga kombineeritud toetusmeetmete loomiseks.

Hanno Tombergil on ajakirjanduse magistrikraad Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonnast. Muuhulgas on ta end täiendanud Rootsis ja Ameerika Ühendriikides majanduse ja rahvusvaheliste suhete alal. Aastatel 2007 – 2014 töötas Tomberg Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liikmena, enne seda Eesti Raadio uudiste- ja sporditoimetuse juhatajana, samuti TV3 uudiste, Eesti Päevalehe ja Äripäeva peatoimetajana.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments