Läänemaa omavalitsusjuhid saatsid Swedbanki peadirektorile protestikirja

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

IMG_2541

Swedbanki Haapsalu kontor. Foto: Arvo Tarmula.

Omavalitsusjuhid saatsid Swedbanki peadirektorile Priit Perensile protestikirja, seoses panga otsusega muuta oma ainus Läänemaal asuv kontor sularahavabaks.

"Usaldus luuakse aastatega, aga usaldus kaotatakse kiirelt. Anname Teile teada, et Swedbank Lääne-Eesti regiooni direktori Egon Jekabsoni selgitavad kommentaarid maakonnalehes „Lääne Elu“ Haapsalu kontori sularaha teenuste ja valuutavahetuse lõpetamise õigustamiseks on umbusaldust Teie juhitava panga vastu ainult suurendanud," ütlevad omavalitsusjuhid protestikirjas.

Omavalitsusjuhid toonitavad protestikirjas, et pank oleks võinud avaliku võimu esindajaid varakult teavitada plaanist teenuseid kärpida. Lisaks taunitakse vihjet kaotatud laenuhankele Haapsalus.

"Kummaline oli lugeda Egon Jekabsoni õigustust Swedbank kärpepoliitikale läbi lennukite tõusmise, kruiisilaevade sõitmise ja laenuhanke kaotamise kohta Haapsalus. Kui kohalik omavalitsus eirab kommertspanga survel hanketingimusi, siis on see juba korruptiivsele teele õhutamine. Väga halb toon, kui Eesti suurim kommertspank õhutab avalikku võimu nn ringkäendusele," nendivad omavalitsusjuhid oma pöördumises.

Protestikirjale on oma allkirjad andnud Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid, Martna volikogu esimees Hardi Rehkalt, Ridala vallavanem Toomas Schmidt, Ridala volikogu esimees Toomas Vallimäe, Noarootsi volikogu esimees Danguole Tamberg, Kullamaa volikogu esimees Einar Pärnpuu ja Hanila vallavanem Arno Peksar.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
M.
9 aastat tagasi

Õige samm.Tublid!

;)))
9 aastat tagasi

Protestikirja tulemus on see et Swedpank jätkaks läänemaa inimeste röövimist täpselt samal viisil nagu ta seda tänaseni teinud on ja et pangakontorid selle korraldamiseks ikka lahti oleksid. Ja KOVde juhid sunnivad seda tegema.