Lauri Luik: valimistel olid inimeste jaoks kõige olulisemad heaolu ja julgeoleku küsimused

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Lauri Luik

Euroopa Parlamendi valimised näitasid selgelt, et inimeste heaolu ning Eesti riigi julgeoleku küsimused on meie rahva jaoks kõige olulisemad teemad nii sisepoliitiliselt kui ka Euroopa tasandil.

Valimistulemus näitab, et julgeolekuküsimustega ei mängita. Ukraina sündmuste taustal teadvustab Eesti rahvas paremini kui kunagi varem, kui oluline on koostöö Euroopa Liidu ja NATO-ga, et mitte kunagi enam jääda üksi.

Mul on hea meel, et tohutute kogemuste ning selgete põhimõtetega Andrus Ansip ja julgete ning värskete ideedega Kaja Kallas meid Euroopasse esindama lähevad.

Samuti on mul hea meel Tunne-Väldo Kelami üle, kes on tubli inimene ning Euroopas karastunud poliitik. Professor Marju Lauristini teadmised leiavad kindlasti ka Euroopa Parlamendis head rakendust. Indrek Tarand on minu jaoks arusaamatu fenomen, kuid elus peab värvi olema. 

Yana Toomi valimine Keskerakonna saadikuna Eestit Euroopa Parlamenti esindama on muidugi märgilise tähendusega, nagu ka Edgar Savisaare mandaadita jäämine.

Lauri Luik

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ants
9 aastat tagasi

Heaolust pole juttugi, kui vajalike asjadega tegeldakse ehk kord aastas…

https://www.facebook.com/TaastameHaapsaluRaudtee?fref=ts

ohjah
9 aastat tagasi

Kõige märgilisema tähendusega on hoopis need hääled, mis andmata jäid. Tehke sellest järeldused härrased poliitikud.

juurde
9 aastat tagasi

lisaksin juurde veel,et kas inimese kohta,kes on algusest peale teavitanud,et ta Euroopa Parlamenti ei lähe, on 18 527 väike häältearv? Sa võiksid Laurikene vahelduseks enda häältearvu vaadata,mida elanikud kohalikel valimistel sinust arvasid, sealjuures samuti teadmisega,et sa volikoguga ei liitu. Nii häbiväärset tulemust ühel riigikoguliikme kohta on raske unustada, hoopis see peaks sinu jaoks märgilise tähendusega olema.

Laurile
9 aastat tagasi

Äkki täpsustad,millisest heaolust jutt on? Pigem näitas antud valimine ja valijate vähesus,et inimestel on küllalt ja et kedagi sinna lihtsalt miljoneid teenima saata, see ei ole elanike jaoks piisav põhjus valima minemiseks. Ära rahvast ikka nii lolliks ka peab,kuigi te reformikad enamuselt elanikest nii arvate, me siiski teame veel,mis teie eesmärgid on ja see ei ole kindlasti mitte rahva vaid iseenda heaolu. Kuidas üks linnapea meil siin ütleski, peaasi,et võim on!