Jaanus Karilaid: Hanila lõhub maakondlikku identiteeti

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula.

Eile peetud Läänemaa omavalitsuste liidu päeval uuris Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid Hanila vallavanemalt Arno Peksarilt, miks ei ole teisi omavalitsusi varem teavitatud Hanila võimalikust ühinemisest naabervaldadega.

"See lõhub maakondlikku identiteeti," lausus Karilaid. Karilaid uuris, ka seda, millise maakonna alla võimalik ühisvald kuuluda võiks.

"Kas Hanila peab küsima Haapsalult luba?" vastas Peksar. Peksari sõnul ei ole veel ametlikku ettepanekut tehtud ning kui peaks tekkima maakonnapiiriülene vald, siis on see, kus kohast piir jookseb, pragmaatilise arutelu küsimus.

Samuti ei olnud Peksar rahul sellega, et valla plaanid on niivõrd varases staadiumis meediatähelepanu alla sattunud. "Andke meile aega tööd teha," lausus Peksar.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuule, "ninatark"
9 aastat tagasi

Miks mitteTürgi linna Istanbuliga ühineda. Siis kergem islamisse minna Lihula auulil.

hanila
9 aastat tagasi

Ajalooliselt oli Varbla ja osa Mihklist Läänemaa all, rääkimata Vigalast. Neid piire juba ammu nihutatud Läänemaa kahjuks. Nüüd äkki Hanila suur identiteedi lõhkuja.
Tänapäeval kas Haapsalu või Pärnu, vahemaa c. üks, elanikel asja pigem Pärnu.

ninatark
9 aastat tagasi

Ei peagi mõõdikut olema, igast asjast võib pseudoprobleemi tekitada, Ja tegelikult võiks üldse uuesti Eestimaale oblastid teha, siis saaks ju arutada selle ümber sada aastat! Meedial oleks tööd ja leiba ja kommijad saaksid kommenteerida hommikust õhtuni! Jõudu tööle!

hk
9 aastat tagasi

Praostkond on siis see moodik:)

ninatark
9 aastat tagasi

Läänemaa piirid on suhteline mõiste. Lääne praostkond ei piirdu ainult praeguse Lääne maakonna piiridega ja katki pole midagi. Inimeste all mõtlen ma piiride tegijaid, need pole ju Jumala poolt seatud, et midagi muuta ei tohi. Ja kui Hanila vald kuuluks edaspidi Pärnumaa koosseisu, ei oleks ka midagi hullu.
Tegelikult on probleem lollilt ülesse kistud, keegi ju ei ühine, keegi ei liiguta maakonna piire. Eeltööd on ju vaja teha ja meedia ei peaks tegema sääsest elevanti.
Võib-olla peaks Hanila vald hoopis Muhu vallaga ühinema? Teeme jälle probleemi, et Hanila vald lõhub merepiiri ja saarte terviklikkust! Saab jälle hulk aega kaagutada!!!

hanilane
9 aastat tagasi
Reply to  ninatark

Muhuga jah hea idee… keskus Kessu saarele ja ehitada valmis kaualubatud kaunikene sild Virtsust Muhusse 🙂

hk
9 aastat tagasi

Millised inimesed?voib aga mitte laanemaalt lahkudes

ninatark
9 aastat tagasi

Inimesed on ju maakonna piirid maha pannud, inimesed võivad neid ka muuta. Mis seal siis nii imelikku on?

J.K
9 aastat tagasi

liitumine üksi ei paranda Rein midagi, mitte midagi. kaotame siis üldse kovid ära, kui see imerelv on.

Rein Vatku
9 aastat tagasi

Maakonnaüleses liitumises pole miskit halba, arvan, et hetke 4 valla liitumine üle kahe maakonna on just Lihulale päästerõngaks, ta saaks parendada enda positsiooni tõmbekeskusena.

Haha :)
9 aastat tagasi

Hanila teeb Krimmi 😀