Läänemaa ühisgümnaasiumi õpilase töö pälvis ERMi eripreemia

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Merilin Urb. Foto: LÜG

Merilin Urb. Foto: LÜG

Läänemaa ühisgümnaasiumi 12. klassi õpilase Merilin Urbi uurimistöö „Minu vanavanaisa Ivan Kokini elulugu läbi vanaisa meenutuste” pälvis Eesti Rahva Muuseumi eripreemia ja presidendi tänukirja.

Uurimus on Merilin Urbi kahe aasta töö. Urb kirjutas ja kaitses uurimistöö mullu 12. klassi lõpueksamina. Kui hiljem kuulutas Eesti Ajaloo– ja Ühiskonnaõpetajate Selts välja õpilaste ajalooalaste uurimistööde võistluse „Pärand on Pärandus” ja tuli mõte võistlusel osaleda, siis täiendas Urb tööd.

„Olin kuulnud üksikuid seiku vanavanaisast, aga mitte rohkem,” põhjendas Urb teemavalikut. Vanaisa mälestuste järgi hakkas Urb üles kirjutama oma vanavanaisa lugu ja sai kõigile oma küsimustele vastused. „Vanaisal oli hea mälu” märkis Urb.

Töö juhendaja Kalle Lõuna sõnul pälvis töö Eesti Rahva Muuseumi tähelepanu kindlasti sisemisest vajadusest sündinud perekonnaloona, sellega, et on kasutatud algallikat ja arhiivmaterjale, samuti allikakriitilist arutelu.

See on ühe või kahe põlvkonna integreerimise lugu viimase ligi saja aasta jooksul Eesti ajaloosündmuste keerises, sõnas Lõuna.

Kokku laekus võistlusele 153 tööd.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
anonüümne
9 aastat tagasi

Huvilised, kontakteeruge isiklikult neiuga, äkki ta on nõus seda jagama 🙂

Ja
9 aastat tagasi

kas võiks seda kuskil avaldada,et kõik soovijad saaksid lugeda?(Kirjutaks keegi neist 1.lennu alustamise asjakohasusest samuti sarnase töö veel?)

edu talle
9 aastat tagasi

Tubli, Ühisgümnaasiumi I lennu neiu.

Getter
9 aastat tagasi

Musiii!!Tubli 🙂

Melissa
9 aastat tagasi

Väga-väga tubli töö :)!

Anonüümne
9 aastat tagasi

tubli ja intelligentne tüdruk !

Anonüümne
9 aastat tagasi

õeke on tubli,jõudis uurimistöö lõpetada,saades vanaisalt vastuseid.kurb küll aga vanaisa suri ja see töö on pühendatud vanaisa auks

Kiitus
9 aastat tagasi

Kus seda tööd lugeda saaks?

Äge!
9 aastat tagasi

VÄGA VÄGA TUBLI! 🙂