Risti Vabadussõja mälestussamba piirdeaed sai talgupäeval uue kuue

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

"Teeme Ära!" talgupäeval Harju-Ristil toimunud talgutel sai uue värvikuue Risti kirikaias asuv Vabadussõja mälestussamba piirdeaed.

Roostes ning koorunud värviga hõbehall piirdeaed puhastati talguliste poolt raudharjadega ning kaeti seejärel musta värviga. Kirikaia talgutöödest võttis osa 32 talgulist, neist noorim 8- ja vanim 80-aastane.

Risti kiriaias olev mälestussammas on teadaolevalt üks neljast Vabadussõja mälestusmärgist Eestis, mis säilis puutumatuna läbi kogu okupatsiooniaja. Eeloleval suvel, 29. juunil, täitub 90 aastat mälestussamba avamisest.

"Anname endast parima, et selleks ajaks saaks teisaldatud ka samba kõrval asuv näotu, viltune elektripost. Selle tööga kaasnevad paraku kulukad elektrivõrgu ümberehitustööd, aga kohalike jaoks on langenute mälestuse väärikas austamine oluline ja senine olukord kriibib paljude hinge," on õpetaja Annika Laats lootusrikas.

Juuni alguses naaseb Risti kirikusse ka Eesti sõjaministeeriumi poolt 1924. aasta suvel mälestussamba avamiseks toodud plekkümbrises pärg, mis on konserveerimisel ennistuskojas Kanut.

Fotod: Annika Laats.

3. mai talgupäev Harju-Ristil 1 (1024x768)

3. mai talgupäev Harju-Ristil 2 (1024x768)

3. mai talgupäev Harju-Ristil 3 (768x1024)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments