Eesti keele riigieksam ei pakkunud suuri üllatusi

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Läänemaa ühisgümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Maret Järveots. Foto: Arvo Tarmula.

Läänemaa ühisgümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Maret Järveots eksamitöödega. Foto: Arvo Tarmula.

Täna kirjutasid abituriendid  eesti keele riigieksamit.

Eksami juhatas sisse kell 10 Vikerraadios peetud haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski kõne. Järgneva kuue tunni jooksul pidid abituriendid tõestama 12 aastaga omandatud oskusi.

Eksam oli kaheosaline. Esimese osa moodustasid lugemisülesanded, kus õpilased pidid tõestama kirjalike vastustega oma tekstimõistmisoskust. Teise osa eksamist moodustas 400sõnaline lühikirjand.

Läänemaa ühisgümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Maret Järveotsa sõnul ei pakkunud eksam suuri üllatusi. "Ootamatu oli ehk ainult see, et sees polnud luuleteemat," lausus Järveots. Järveots arvas, et raskusastmelt oli tänavune eesti keele riigieksam sarnane eelmise aastaga.

Järveots pakkus esmamulje põhjal, et eksam oli õpilastele jõukohane. "Nad olid palju harjutanud ka," selgitas ta. Järveotsa sõnul muretsesid abituriendid eksami eel pigem lugemisülesannete kui lühikirjandi pärast.

Läänemaa ühisgümnaasiumis tegi riigieksamit 91 õpilast.

Läänemaa ühisgümnaasiumi direktori Leidi Schmidt ütles, et paljud õpilased olid eksamiga ühele poole saanud juba enne kella 14.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments