Juhtkiri: Teeme ära!

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Talgute „Teeme ära!” üks tähtsamaid ettevõtmisi Läänemaal on tänavu Pullapää ja endise õhukaitseväeosa maa–ala korrastamine. Seal kandis on ka varem koristamas käidud, tonnide viisi rämpsu on minema veetud, aga sadade koormate kaupa on seda sinna juurde veetud. Pullapääl oleks ju lühem tee sõita prügimäele, kuid millegipärast kisub harjumuse jõud ikkagi poetama oma prügikoormat kuhugi tee äärde või võsa vahele.

Varakevadel, kui puud ja põõsad on alles raagus, paistab metsa alla viidud prügi hästi kätte. Pullapääl vaatab vastu aastaid kestev hoolimatus ja arusaam: mis minu koduõuest kaugel, pole enam minu mure.

Talgupäev aitab seda arusaama murda. Prügi ning vanade autokummide ja kodumasinate koht on prügimäel või ohtlike jäätmete kogumispunktis. Viimaseidki saab vähemalt Lääne–Nigula vallas talgupäeval tasuta ära anda kogumisautole.

Prügila on kallis ja selle uksed pole iga päev lahti. Võimalusi on, kuidas jäätmetest korrektselt lahti saada. Kui aga jäätmekogumine paremini läbi mõelda, aitaks see kaasa, et metsa alla jõuaks vähem prahti ja rämpsu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
midagi on pildil valesti
9 aastat tagasi

Eks ta ole jah et meil ei tegeleta põhjustega vaid tagajärgedega ja ei suudeta isegi eristada mis on põhjus mis tagajärg. Siis peabki inimesi karja kaupa nagu loomi metsa ajama et nad asja korda teeksid. Ajajaid aga peetakse jumalateks kes paganatele tule tegemist ja normaalse käitumise norme peavad õpetama.

just
9 aastat tagasi

Teeme metsaalused korda, siis saab sinna jälle prahti visata. Hurraa!!!

Heidi
9 aastat tagasi

Haapsalus on nn “miljööväärtusalal” mitu hoovi, mida võib nimetada ka mini-prügilateks (Suur-Lossi 17, Õhtu-Kallas 17 jt)! Olen püüdnud leida institutsiooni, kelle ametikohustuste hulka võiks korras-puhas linnakorraldus/järelvalve kuuluda… Seni pole leidnud, kahjuks!