Nädalavahetus tuleb sajuta ja mahe

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kevadine. Foto: Urmas Lauri

Täna on päikesepaisteline ilm. Tuul on muutliku suunaga 2-7 m/s, Saaremaa lõunaosas ulatuvad hommikupoolikul kirde- ja idatuule puhangud 12 m/s. Õhutemperatuur tõuseb 7..12°C-ni.

Reedeks, 25. aprilliks tuleb kõrgrõhkkond Eesti kohale. Ilm on jätkuvalt kuiv, võrdlemisi selge taevaga ja vaikne. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal -1..-4°C-ni, rannikul jääb paar-kolm kraadi üle 0°C, päeval on sooja 12..16°C, meretuulega rannikul enamasti alla 10°C.

Nädalavahetus tuleb kõrgrõhkkonna servas ikka sajuta, aga juba mahedam.

Laupäeval. 26. aprillil võib taevas õhukesi kõrgeid pilvi enam olla. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel -3..+3, päeval on sooja 14..17, rannikualad on märksa jahedamad.

Pühapäeval, 27. aprillil kõrgrõhkkond küll nõrgeneb ja pilvi võib enam olla. Kuid ilm on ikka sajuta. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel -1..+4, päeval 15..18°C, rannikul on ikka jahe.

Esmaspäeval, 28. aprillil ulatub üle Eesti kõrgrõhuvöönd ja ilm püsib sajuta. Tuul on ikka nõrk ja muutliku suunaga. Öö on selge taevaga ja õhutemperatuur langeb 0..+6°C-ni, päeval on sisemaal sooja 15..19°C, meretuulega rannikul on märksa jahedam.

Teisipäeval, 29. aprillil on mõjusam veel kõrgema rõhuga foon ja tõenäoliselt vihm veel ei jõua. Skandinaaviast läheneva madalrõhuvööndi mõjul aga edelatuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel +2..+8, päeval sisemaal 17..21°C, rannikualad on jahedamad.

Kolmapäevaks, 30. aprilliks areneb Läänemere õhuruumis välja madalrõhkkond, mis katab nii Skandinaavia kui Soome ning laieneb üle Läänemere. Tihedamad sajupilved lähenevad ja päeval suureneb hoovihma ja äikese tõenäosus. Tuul pöördub saartest alates edelast loodesse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel +4..+9, päeval Lääne-Eestis 9..14, Ida- ja Lõuna-Eestis 15..20°C.

Neljapäeval 1. mail madalrõhkkond kaugeneb ja päeva peale saju võimalus järk-järgult väheneb. Lääne- ja loodetuul võib võrdlemisi tugev olla. Õhutemperatuur on öösel +3..+8, päeval sisemaal 7..12°C.

Allikas: Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments