Olari Nebokat saavutas bowlingu Euroopa meistrivõistlustel 25.koha

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Olari Nebokat. Foto: Arvo Tarmula

Olari Nebokat. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa Ühisgümnaasiumi 11.klassi õpilane Olari Nebokat osales 11. – 21. aprillil Euroopa noorte bowlingu meistrivõistlustel Taanis, Odenses, kirjutab Reimo Nebokat Läänela spordiliidu lehel.

Esindatud oli 28 riiki, 163 sportlasega, nendest 99 poissi. Nebokati jaoks oli see viimane aasta U18 klassis võistelda ning võistlus oli suure tähtsusega. Eestit esindas lisaks ka 14-aastane Carl-Johannes Kinnunen Tartust.

Esimesel võistluspäeval toimus paarismäng ehk doubles-event. Nebokat viskas 6 mänguga 1159 punkti ning pidas seda tulemust vägagi heaks alguseks võistlusel. Kinnuneni tulemus oli 927 punkti. Paarismängu arvestuses saadi 39.koht 48 paari hulgas.

Soome paarid said kaksikvõidu, muuseas oli üks võitjatest Olari klubikaaslane Tornados Helsinki'st, kellega paar nädalat tagasi saavutati Helsinki liigas 2. koht. Teine ja kolmas võistluspäev mängiti võistkondlik arvestus ehk team-event ning kuna Eestil 4 poissi meeskonna jaoks polnud, siis mängiti koos hispaanlastega lihtsalt enda 6 mängu ära üldarvestusse.

Mõlemal Eesti poisil läksid nendel päevadel mängud palju paremini ning Kinnunenilt tuli 1151 ja Olarilt 1304 punkti, mis oli sellel päeval neljas tulemus. Meeskondlikus arvestuses võitsid samuti soomlased.

Nebokati viimane mäng oli 298 punkti, kus ideaaltulemusest ehk 300 punktist jäi lahutama vaid 2 punkti. 11 strike'i ehk täislauda järjest ja siis viimasel viskel 8 kurikat. See tulemus jäigi selle võistluse suurimaks.

Huvitav fakt on veel see, et 27 aasta jooksul on suutnud 300 punkti visata nendel võistlustel vaid 14 sportlast, kelle hulgas on 3 eestlast. 2010. aastal viskas eestlane Kert Truus 300 just finaalis, mida pole mitte suutnud teha veel keegi teine ja sai noorte Euroopa meistriks.

Neljas võistluspäev mängiti induviduaalarvestus ehk singles. Nebokat alustas päeva üldkokkuvõttes 14. kohalt. 24 võistlejat pääsesid edasi masters-finaali, kuid viimane päev oli täis ebaõnne ning pinget. Viimase päeva tulemus oli Nebokatil vaid 1097 punkti, mis langetas ta üldkokkuvõttes 25. kohale.

Finaalidest jäi lahutama vaid 34 punkti 18 mängu peale. Nebokati kogu võistluse keskmine 197,8 punkti ning 25. koht. Kinnunenil oli keskmine 167 punkti ja kohaks 85. 99 poisi hulgas. Individuaalarvestuse ja üldarvestuse võitis taanlane Markus Bergendorff, kes masters-finaalis pidi tunnistama rootslase Pontus Anderssoni paremust.

"Üldiselt võib siiski rahul olla kogu võistlusega, sest kogemus mis selle võistlusega kaasnes, on ülimalt positiivne. Tuleb olla 25.kohaga rahul, kuna nagu ka ütles mulle Venemaa koondise treener, siis sisuliselt ilma treenerita jõuda nii kaugele, on juba saavutus. Võrreldes teiste riikide ettevalmistusega tiitlivõistlusteks ja kõige muuga, tuleb tunnistada, et olen väga rahul," ütles Olari Nebokat.

Reimo Nebokat

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments