LÜGi hoolekogu esimehe pöördumine gümnaasiumipere poole

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kallis Läänemaa ühisgümnaasiumi pere!

Täna (esmaspäeval – toim.) tuli kokku LÜG hoolekogu, kus on esindatud kõigi nende huvigruppide esindajad, kellele on meie ühine kool ja selle tulevik oluline. Jah, see on nagu perekond, kus on koos vanad ja noored ja ka need, kellest sõltuvad ka rahastamine ja üldisemad meie kogukonna huvid. Kokku tuldi selleks, et arutada ühiselt tuliseks tõusnud teemat, millise lennunumbriga saab tähistatud sellel aastal LÜGi lõpetav 12.klass.

Kõik hoolekogu liikmed andsid edasi enda selja taga oleva „perekonnaliikme“ huvi ja arvamuse ning tulemus oli see, et häältega 5:3 saab olema ametlikuks sel kevadel lõpetava lennu järjekorranumbriks 92.

See on väga tähtis ja oluline Haapsalu eestikeelse gümnaasiumihariduse jätkumise märgina. See on midagi, mis toob meid läbi raskete (sõjad ja riigikorramuutused) ja huvitavate (hargnemised eri harudesse kahes koolimajas) aegade tänapäeva, meie vilistlastele on see oluline, et nad kuuluvad Teie, noortega, kokku just selle numeratsiooni jätkumisega.

Samas arutas hoolekogu täna siira tunnustusega seda, kuidas Teie, tänane LÜGi pere, olete kokku kasvanud kahest erinevast koolist. See vana numeratsiooni jätkamine ei võta Teilt ära esimese ja erilise sära. Uus kooslus mille olete loonud, annab Teile selle kaasa.

Ja kallid 12.klassi lõpetajad, pidu Teie enda südames (ja ehk ka mitte ainult) ütleb, et Te olete lend number 1. Ja see on täiesti arusaadav, kui Te ka näiteks oma lõpusõrmustesse graveerite selle number 1. Me oleme tegelikult väga uhked selle üle, kuidas Te selle välja kannate. Kuid siiralt loodan, et mõistate ka neid, kellele see number 92. on väga oluline. See on suure pere mõistmise küsimus praegu ja Te ju mõistate.

Imetlen teid!
Liina Viiret
LÜG hoolekogu esimees ja lastevanemate esindaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Liidia
9 aastat tagasi

Kahjuks viltu läks ja sõnadega seda ilustada ei anna.